Dbvr027e
Bøger og forlag

Brandventilationsanlæg e-bog

- Projektering, installation og vedligeholdelse.

Udgiver: Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut
Udgivelsesår: 2015
Sider: 88
udgave: 3. udgave, 2021

Tema
E-bøger
659,-
823,75 inkl. moms

Retningslinjen angiver mindstekrav til projektering, installation og vedligeholdelse af automatiske brandventilationsanlæg og røgudluftningsanlæg.


Formålet med denne DBI retningslinje 027 Brandventilationsanlæg projektering installation og vedligeholdelse, er at sikre en forsvarlig teknisk kvalitet af udførslen af denne type brandsikringsanlæg, til gavn for anlægsejere, forsikringsselskaber samt myndigheder. Brandventilation kan have flere formål som personsikkerhed, sikring af bærende konstruktioner eller sikring mod overtænding.

Brandventilation, som har til formål at ventilere røg og varme væk, og dermed sikre at personer ikke udsættes for kritiske forhold under evakuering af en bygning, skal altid udformes på baggrund af brandteknisk dimensionering for det konkrete projekt. Metoder til beregning af brand og evakuering m.v. er ikke berørt i nærværende retningslinje.

Retningslinjen er primært baseret på gældende bygningsreglementet med tilhørende vejledninger til kapitel 5, samt på DS/EN 12101-standardserien, som omhandler brandventilation, hvori der også er medtaget funktionskrav fra ikke-harmoniserede dele af serien. På europæisk plan udarbejdes fælles regler for prøvning og udførelse af brandtekniske komponenter og installationer. I takt med at de europæiske harmoniserede standarder træder i kraft, kan disse standarder anvendes. Når overgangsperioden for den enkelte europæiske standard er udløbet, er det kun tilladt at anvende den nyeste udgave.

Ændringer fra 2. til 3. udgave:
- Ændret struktur
- Indarbejdelse af luftsluser
- Inkludering af ATA-anlæg

Se rettelser til Brandventilationsanlæg her.

Læs venligst dette, før du bestiller din e-bog

Når du køber en e-bog i webshoppen, modtager du en mail med link til download af vieweren LockLizard. Vieweren kan hentes ned til nedenstående styresystemer. I samme mail modtager du også en licensfil, som giver dig adgang til at downloade og læse din e-bog. Licensfilen skal aktiveres, før du kan åbne din e-bog.

E-bogen kan læses med følgende styresystemer: WindowsMac OSiOSAndroid.

 

Digitale rettigheder

Din e-bog er en enkeltbrugerudgave, og kan kun åbnes på den enhed, hvor din licens er installeret. Har du installeret din e-bog på en PC eller Mac, har e-bogen følgende rettigheder:

  • Dokumentet bliver vandmærket med navn og firmanavn
  • Du kan udskrive én gang, så sørg for, at printeren er tændt og fungerer korrekt, inden du udskriver
  • Du kan udskrive i farver og duplex
  • Du kan ikke kopiere tekst og billeder fra e-bogen
  • E-bogen har ingen udløbsdato
  • Har du installeret din e-bog på en tablet eller smartphone, skal du være opmærksom på, at LockLizard-vieweren ikke understøtter print
  • Du kan få flyttet din licens fra en enhed til en anden. Kontakt vores support på support@molio.dk eller 7012 0600