Semiramis - en beretning om Louise og Const. Phys.
Bøger og forlag

Semiramis - en beretning om Louise og Const. Phys.

Semiramis - dramatiseret beretning om optimering af byggeriets projekter

Udgiver: Strategisk Rådgivning ApS
Udgivelsesår: 2009
Sider: 299
Forfatter: Sven Bertelsen

Varenummer: sbe09001

Tema
Bog
112,-
140,- inkl. moms

Bogen introducerer en helt ny tilgang til forståelsen af projektproduktion: Project Physics.
Med afsæt i byggeprojektet formulerer bogen en parallel til Factory Physics, der i mange år har været den rationelle tilgang til styring af den ordnede fabriksproduktion. Men sådan er projekter slet ikke, så i stedet udfoldes en helt ny forståelse af projektets natur med tanker om dets styring.

Fokus flyttes fra den sædvanlige opmærksomhed på aktiviteter arbejdsopgaver til det flow, der binder opgaverne sammen.
Denne tænkning har allerede vist sin effekt i en række projekter i Danmark og i udlandet, hvor kortere byggetid, højere kvalitet og bedre indtjening igen og igen har været resultatet. Derfor er det er intet under, at metoderne spredes med stadig voksende hastighed ikke mindst i USA.

Inspirationen er Toyota Production System, der i vestlig tænkning er fortolket som lean production. Nu er projekter på ingen måde ordnet som fabrikkernes masseproduktion, men her er det netop bogens budskab at selv om byggeriets kaotiske verden ikke kan styres som den ordnede fabriksproduktion, så er der alligevel veje til at gøre den lean.
Og oven i købet veje, der er overraskende lette at følge med det rette sindelag.

Et dobbelt så godt resultat på bundlinjen ved anderledes tænkning, det er hvad bogen viser vejen til, og det er hvad dens forfatter i praksis igen og igen har vist er muligt.