Foto: Adam Mørk

Første offentligt tilgængelige bygning åbnet i Ørestad City

Med åbningen af Streethallen har Ørestad City fået sin første offentligt tilgængelige bygning – en åben idrætsfacilitet – som samtidig er den mindste.

Streethallen er designet af NORD Architects i tæt samarbejde med brugere for at imødekomme de lokales ønsker om et aktivt sted med mulighed for uformelle sportsaktiviteter og kulturelle events. Streethallen skal understøtte social bæredygtighed.

 

Multifunktionalitet

Beboerne i Ørestad har fået mulighed for at dyrke en lang række idrætsgrene døgnet rundt såvel indenfor som udenfor, og hallen er åben for foreninger, institutioner og lokale beboere.

 

- Det er en multifunktionel bygning, udviklet og designet til at være et levende og uformelt sted, hvor folk føler sig velkomne, og der kan skabes nye fællesskaber mellem de store byggerier og lange boulevarder, der ellers karakteriserer Ørestad City, siger Morten Gregersen, partner hos NORD Arkitekter.

 

Bygningen er opdelt i uopvarmede og opvarmede områder, hvor der fx kan spilles basketball og floorball på den store bane, mens man kan dyrke dans, yoga, kampsport i den opvarmede hal med gummigulv.  Der findes også klatrevæg, multirum med ribber og bordtennis.

 

Fællesskab døgnet rundt

Udover at være en ny åben idrætsfacilitet kan hallen også bruges som et socialt samlingssted for beboere i Ørestad, der kan bruge hallen til loppemarkeder, fastelavnsfester, udstillinger eller andre sociale arrangementer.

 

- Det er et sted, der inviterer til kreativitet, aktivitet og rekreation for de lokale. Et ’shelter’ midt i storbyen, der giver en åbenhed og uforudsigelighed i dette ellers fuldt planlagte område, og som stimulerer til et socialt fællesskab i Ørestad City, forklarer Johannes Molander Pedersen, partner hos NORD Arkitekter.

 

Streethallen er ubemandet og døgnåben, og alle aktiviteter arrangeres og afvikles af hallens brugere.

 

Læs mere om Streethallen her.

 

Kilde: NORD Arkitekter