Diplomkursus Svanemærket Byggeri
Kurser

Diplomkursus i Svanemærket byggeri

På dette kursus får du redskaberne til at varetage svanemærkningen af et byggeri for projektering til aflevering.

Kurset varer ialt 2 dage.

Varenummer: 12100716

Tema
Bæredygtighed
12.500,-
15.625,- inkl. moms

Kurset er ekskl. overnatning.

  • Beskrivelse
  • Program
  • Undervisere
  • Praktisk

Kurset udbydes i et samarbejde med Dansk Standard – og deltagerlisten med dine oplysninger deles derfor med Dansk Standard.

 

Du får en dybdegående gennemgang af Svanemærkets kommende krav til nybyggeri. Kurset tager udgangspunkt i kriteriegeneration 4, der bl.a. stiller krav til energi, klima, ressourceeffektivitet, cirkulær økonomi, biodiversitet, indeklima, materialer og kemi.

På kurset arbejder vi med cases, hvor du får konkrete redskaber til, hvordan du kan varetage en certificering af et byggeri – fra programfase til aflevering. Samlet set giver kurset dig den nødvendige viden og de værktøjer, du skal bruge for at certificere et byggeri med Svanemærket. Kurset afsluttes med en eksamen.

Det får du ud af kurset:

  • Overblik over og indgående forståelse for Svanemærkets krav til byggeri.
  • Forståelse af krav til forskellige bygningstyper: boligbyggeri, kontorer, daginstitutioner mv.
  • Konkrete værktøjer til at arbejde med krav og dokumentation.
  • Indblik i de miljømæssige bæredygtighedsaspekter, der ligger bag kravene.
  • Udgangspunktet for at certificere et byggeri fra tidlig projektering til aflevering.

Bygherrerådgivere, ingeniører, arkitekter, bæredygtighedsledere, konstruktører mv.

Et svanemærket byggeri er godt for både miljøet og for de mennesker, der skal opholde sig i bygningen. Det lever op til skrappe krav i hele livscyklus og er bl.a. kendetegnet ved lavt energiforbrug og godt indeklima.

Samtidig lever byggematerialer og kemiske produkter op til skrappe krav til miljø- og sundhedsskadelige stoffer. Både byggeproces og det færdige byggeri bliver gennemgået af en uvildig tredjepart, hvilket sikrer en høj byggeteknisk kvalitet og en fremtidsorienteret investering for ejeren.

Program er under udarbejdelse

Jonas Weldingh
Konsulent , Miljømærkning Danmark

Jonas Weldingh

Konsulent i svanemærket byggeri hos Miljømærkning Danmark. Jonas er uddannet bygningskonstruktør fra VIA University College i Aarhus. Jonas har tidligere erfaring fra ingeniørbranchen, hvor han har beskæftiget sig med alt fra detailprojektering til byggepladstilsyn. Hos Miljømærkning Danmark varetager han til dagligt ansøgninger vedr. svanemærkede byggerier samt står for undervisning og formidling af svanemærket byggeri.
Bjørn-Erik Kölsch
Konsulent i Svanemærket byggeri , Dansk Standard

Bjørn-Erik Kölsch

Konsulent i svanemærket byggeri hos Miljømærkning Danmark. Bjørn-Erik er uddannet civilingeniør med speciale i bæredygtighed, energi og indeklima. Han har arbejdet indgående med certificeringer og miljømæssig bæredygtighed i nybyggeri som bæredygtighedsansvarlig. Derudover har han arbejdet med bæredygtighedsmål og ESG på nordisk niveau.

 

Kursusmateriale udleveres af Dansk Standard.

Kurset afholdes over 2 dage og er ekskl. overnatning.

 

Du får et diplom når du har gennemført og bestået eksamen på kurset