LCA Dokumentation Og Beregning
Kurser

LCA kursus - beregning og dokumentation

På LCA-kurset får du en grundig indføring i de nye lovkrav med tilhørende vejledninger samt i, hvordan man i praksis håndterer LCA-dokumentation i forbindelse med ibrugtagningstilladelse. Læs mere om kurset i LCA - beregning og dokumentation herunder.

Kurset varer ialt 2 dage.

Tema
Alle kurser
8.900,-
11.125,- inkl. moms

LCA - beregning og dokumentation har aldrig været vigtigere at have styr på. De nye LCA-krav i Bygningsreglementet om overblik over byggeriets 'klimaregnskab' betyder, at både store og små virksomheder skal have fuldstændig styr på LCA beregning og dokumentation i praksis.

På kurset i LCA - beregning og dokumentation får du en grundig introduktion til lovkrav og vejledninger med eksempler på, hvordan disse anvendes på konkrete byggeprojekter.

Samtidig indeholder LCA kurset træning i anvendelse af LCAbyg og indblik i byggevarers miljøvaredeklarationer (EPD) som datagrundlag for LCA, samt korrekt inddatering af data i værktøjet.

På LCA-kurset - beregning og dokumentation får du desuden overblik over forskellige bygningstypers typiske klimabelastning samt en indføring i, hvorledes der kan arbejdes struktureret med optimering af bygningers klimapåvirkning gennem byggeriets forskellige faser.

Kurset i LCA - beregning og dokumentation giver desuden mulighed for, at du som en del af forløbet kan opstarte beregning på dit eget projekt og anvende det som praktisk case i forløbet.

 • Beskrivelse
 • Program
 • Undervisere
 • Praktisk

Kurset LCA - beregning og dokumentation imødekommer den introduktion af krav til bygningers maksimale miljøpåvirkning, som blev indført i Bygningsreglementet per 1. januar 2023. For at kunne imødekomme dem ordentligt, er der behov for solide kompetencer i udmøntning af kravene i praksis. 

Med dette kursus i LCA - beregning og dokumentation får du derfor en grundig indføring i de nye lovkrav med tilhørende introduktion til vejledninger, samt indsigt i hvordan man i praksis håndterer LCA-dokumentation i forbindelse med ibrugtagningstilladelse. 

Kurset LCA - beregning og dokumentation indeholder følgende elementer:

 • Overordnede betragtninger om LCAs betydning i den samlede bæredygtighed
 • Gennemgang af globale udfordringer og belastninger og indsigt i livcyklusfasernes betydning i en bygning
 • EPD (miljøvaredeklaration), datagrundlaget i LCA og datasøgning i LCA-databaser
 • Grundig indføring i de nye lovkrav i Bygningsreglementets §297 og §298 med tilhørende vejledninger til LCA dokumentation
 • Konkret vurdering og optimering af bygningsdesign ud fra LCA
 • Gennemgang af forskellige projekters udarbejdede LCAer og de nyeste udviklingsprojekters temaer indenfor LCA og miljø
 • Indføring i værktøjet LCAbyg og de nye funktioner der relaterer sig til kravene i BR
 • Konkret anvendelse af LCA-beregninger og dokumentation på fælles case eller eget projekt
 • Opsamling på praktisk tilgang til LCA i byggeri.

Træningsforløb
På kurset LCA - beregning og dokumentations første dag får du bl.a. en grundlæggende introduktion til LCAbyg. Mellem de to kursusdage kan du med fordel (ikke et krav) selv opstarte beregning på – enten en foruddefineret case eller på et af dine egne projekter. På kurset LCA - beregning og dokumentations 2. dag afsættes der tid til, at du kan afprøve din nye viden og arbejde videre med LCAbyg og få sparring omkring din beregning.

Med dette LCA - beregning og dokumentations-kursus, får du kompetencer til at vurdere et byggeris miljøpåvirkning fra opførelse til end-of-use iht. bygningsreglementets §297 og §298 - og LCA - beregning og dokumentationskurset gør dig i stand til at udarbejde forskellige scenarier og klimamæssig optimering af bygninger.  

Målgruppen for kurset i LCA - beregning og dokumentation er bygherrer, rådgivere, udførende, producenter og leverandører.

Kurset LCA - beregning og dokumentation tager afsæt i, at Bygningsreglementet §297 og §298 stiller krav om LCA-dokumentation på al nybyggeri. Byggeriets aktører skal derfor sikre et kompetenceløft i LCA-beregning og -dokumentation. Som en konsekvens ændres kurset LCA – analyse af materialers livscyklus til et forløb med 2 kursusdage med mellemliggende træningsforløb. Kursets nye titel er LCA – beregning og dokumentation.

Line Søndergaard Kristensen
Ingeniør , Ekolab

Line Søndergaard Kristensen

August Sørensen
Ingeniør , Ekolab

August Sørensen

Amdi Schjødt Worm
Seniorkonsulent i bæredygtighed , Arkitema Architects

Amdi Schjødt Worm

Zoey Siff Hansen
Bæredygtighedsspecialist , Arkitema

Zoey Siff Hansen

Nicolai Jørgensen
Arkitekt , Arkitema Architects

Nicolai Jørgensen

Julie Swartz Andersen
Bæredygtighedsspecialist , Arkitema

Julie Swartz Andersen

 

Kurset LCA - beregning og dokumentation er af 2 dages varighed:

30. marts 2023 + 24. april 2023 i Middelfart (begge dage kl. 9.00-16.30)
8. maj 2023 + 31. maj 2023 i Ballerup (begge dage kl. 9.00-16.30)
4. september 2023 + 28. september 2023 i Middelfart (begge dage kl. 9.00-16.30)
6. september 2023 + 25. september 2023 i Ballerup (begge dage kl. 9.00-16.30)

Kurset LCA - beregning og dokumentation er ekskl. overnatning.

Medbring pc med LCAByg installeret.

Læs om vores digitale kursusmaterialer til kurset LCA - beregning og dokumentation.

Du får et kursusbevis, når du har gennemført kurset LCA - beregning og dokumentation.