LCA Hero Begyndere Med Klimakrav
Kurser

LCA kursus - beregning og dokumentation for begyndere

På LCA-kurset for begyndere får du en grundig indføring i de nye lovkrav med tilhørende vejledninger samt i, hvordan man i praksis håndterer LCA-dokumentation i forbindelse med ibrugtagningstilladelse. Læs mere om kurset i LCA - beregning og dokumentation for begyndere herunder.

Kurset varer ialt 2 dage.

Tema
Bæredygtighed
9.200,-
11.500,- inkl. moms
Tine Middelhede Brandstrup (1)

Det siger tidligere kursist på LCA kurset

”Der var tid til at stille spørgsmål og sørge for at alle var med. Man kunne mærke på begge kursusholdere at de virkelig ved, hvad de taler om, og at de har en bred viden, som de gerne vil dele ud af. Også rigtig godt at der blev udleveret en masse relevant materiale”.

Tine M. Brandstrup, arkitektingeniør/projektkoordinator, Voldum Træbyg

Kursusemner 5 Baerdygtigt

Det får du ud af tage dette LCA-kursus

Er du og din virksomhed klædt på til at kunne indfri de nye klimakrav, der træder i kraft fra 1. juli 2025? Kender du kravene til LCA i forbindelse med tilbudsgivning og dokumentation?

Som deltager på dette LCA-kursus får du viden om LCA, betydningen af de skærpede klimakrav samt konkrete værktøjer og skabeloner til at håndtere processen – fra tilbud til aflevering af dokumentation. Kurset er relevant for bygherrer, myndigheder, materialeproducenter, rådgivere og entreprenører, som med hver sin vinkel på klima og LCA bidrager til at løfte det samlede udbytte af kurset.

LCA - beregning og dokumentation har aldrig været vigtigere at have styr på. De nye LCA-krav i Bygningsreglementet om overblik over byggeriets 'klimaregnskab' betyder, at både store og små virksomheder skal have fuldstændig styr på LCA beregning og dokumentation i praksis.

På kurset i LCA - beregning og dokumentation for begyndere får du en grundig introduktion til lovkrav og vejledninger med eksempler på, hvordan disse anvendes på konkrete byggeprojekter.

Samtidig indeholder LCA kurset træning i anvendelse af LCAbyg og indblik i byggevarers miljøvaredeklarationer (EPD) som datagrundlag for LCA, samt korrekt inddatering af data i værktøjet.

På LCA-kurset - beregning og dokumentation for begyndere får du desuden overblik over forskellige bygningstypers typiske klimabelastning samt en indføring i, hvorledes der kan arbejdes struktureret med optimering af bygningers klimapåvirkning gennem byggeriets forskellige faser.

Kurset i LCA - beregning og dokumentation for begyndere giver desuden mulighed for, at du som en del af forløbet kan opstarte beregning på dit eget projekt og anvende det som praktisk case i forløbet.

Mere information om LCA kursus for begyndere

 • Beskrivelse
 • Program
 • Undervisere
 • Praktisk
 • Deltagerne siger

Dag 1 kl. 9.00-16.30
Dag 2 kl. 9.00-16.30 

Kurset er ekskl. overnatning.

Kurset LCA - beregning og dokumentation for begyndere imødekommer den introduktion af krav til bygningers maksimale miljøpåvirkning, som blev indført i Bygningsreglementet per 1. januar 2023. For at kunne imødekomme dem ordentligt, er der behov for solide kompetencer i udmøntning af kravene i praksis. 

Med dette kursus i LCA - beregning og dokumentation for begyndere får du derfor en grundig indføring i de nye lovkrav med tilhørende introduktion til vejledninger, samt indsigt i hvordan man i praksis håndterer LCA-dokumentation i forbindelse med ibrugtagningstilladelse. 

Endelig får du viden og værktøjer til udformning af tilbud, LCA-ydelser, myndighedsdialog og designoptimeringsprocesser på en byggesag.

 

Kurset LCA - beregning og dokumentation for begyndere indeholder følgende elementer:

 • Overordnede betragtninger om LCAs betydning i den samlede bæredygtighed
 • Gennemgang af globale udfordringer og belastninger og indsigt i livcyklusfasernes betydning i en bygning
 • EPD (miljøvaredeklaration), datagrundlaget i LCA og datasøgning i LCA-databaser
 • Grundig indføring i de nye lovkrav i Bygningsreglementets §297 og §298 med tilhørende vejledninger til LCA dokumentation
 • Konkret vurdering og optimering af bygningsdesign ud fra LCA
 • Gennemgang af forskellige projekters udarbejdede LCAer og de nyeste udviklingsprojekters temaer indenfor LCA og miljø
 • Indføring i værktøjet LCAbyg og de nye funktioner der relaterer sig til kravene i BR
 • Konkret anvendelse af LCA-beregninger og dokumentation på fælles case eller eget projekt
 • Opsamling på praktisk tilgang til LCA i byggeri.

Træningsforløb
På kursets første dag får du bl.a. en grundlæggende introduktion til LCAbyg. Mellem de to kursusdage kan du med fordel (ikke et krav) selv opstarte beregning på – enten en foruddefineret case eller på et af dine egne projekter. På kurset LCA - beregning og dokumentation for begynderes 2. dag afsættes der tid til, at du kan afprøve din nye viden og arbejde videre med LCAbyg og få sparring omkring din beregning.

Med dette LCA - beregning og dokumentations-kursus, får du kompetencer til at vurdere et byggeris miljøpåvirkning fra opførelse til end-of-use iht. bygningsreglementets §297 og §298 - og LCA - beregning og dokumentationskurset gør dig i stand til at udarbejde forskellige scenarier og klimamæssig optimering af bygninger.  

Målgruppen for kurset i LCA - beregning og dokumentation er bygherrer, rådgivere, udførende, producenter og leverandører.

Kurset LCA - beregning og dokumentation for begyndere tager afsæt i, at Bygningsreglementet §297 og §298 stiller krav om LCA-dokumentation på al nybyggeri. Byggeriets aktører skal derfor sikre et kompetenceløft i LCA-beregning og -dokumentation. Som en konsekvens ændres kurset LCA – analyse af materialers livscyklus til et forløb med 2 kursusdage med mellemliggende træningsforløb. Kursets nye titel er LCA – beregning og dokumentation for begyndere.

Amdi Schjødt Worm
Chefrådgiver, EU taksonomi og LCA , Artelia

Amdi Schjødt Worm

Zoey Siff Hansen
Bæredygtighedsspecialist , Arkitema

Zoey Siff Hansen

 

Hvis du er medlem af Konstruktørforeningen eller Forbundet Arkitekter og Designere, så får du 10% i rabat. Du skal blot nævne det ifm. tilmeldingen.
Denne rabat kan ikke kombineres med andre rabatter.

Kurset LCA - beregning og dokumentation er af 2 dages varighed:

7. maj 2024 + 8. maj 2024 i Ballerup (begge dage kl. 9.00-16.30)
3. september 2024 + 4. september 2024 i Middelfart (begge dage kl. 9.00-16.30)
31. oktober 2024 + 1. november 2024 i Middelfart (begge dage kl. 9.00-16.30)
5. november 2024 + 6. november 2024 i Ballerup (begge dage kl. 9.00-16.30)

Kurset LCA - beregning og dokumentation er ekskl. overnatning.

Medbring pc med LCAByg installeret.

Læs om vores digitale kursusmaterialer til kurset LCA - beregning og dokumentation.

Dag 1 kl. 9.00-16.30
Dag 2 kl. 9.00-16.30

Der er ikke inkluderet overnatning på kurset. Hvis du har brug for overnatning, skal du kontakte kursusstedet og selv bestille.

Du får et kursusbevis, når du har gennemført kurset LCA - beregning og dokumentation.

 • "Undervisernes engagement og videndeling - og villigheden til at dele deres viden, var særligt godt. Løbende opdatering pr. mail omkring kurset og mængden af deltagere var passende".

 • "Underviserne er gode til at uddybe, og forklarer gerne emnet op til flere gange dog set fra andre vinkler. Dette giver rigtig meget for forståelsen :-)".

 • "Meget pædagogisk kursus der tager afsæt i nogen metoder der er virkelighedsnære og praktiske".

 • "Dygtige undervisere som var klar. Jeg blev nærmest suget ind i stoffet, som kom i et lækkert tempo fra underviserne, og pludselig var vi færdige for den dag. Så nu glæder jeg mig til dag 2".

 • "Gode kompetente undervisere med god erfaring og stor viden omkring emnet. Gode svar på spørgsmål og tilpas dybde i undervisningen".

 • "Utrolig kompetente undervisere. De gjorde det letforståeligt." 

Mere viden om LCA

Podcast om LCA

Relaterede kurser