Fugt I Bygninger
Uddannelser

Fugt i bygninger

Vi viser praktiske eksempler på løsning af fugttekniske opgaver og du vil få information om, hvordan fugtproblemer kan forebygges og hvordan skader kan afhjælpes.

Kurset varer ialt 2 dage.

Tema
Bygningsfysik
11.900,-
14.875,- inkl. moms
Mennesker Deltager Kursus 02

Det siger en tidligere deltager

 

”Underviserne Tommy og Erik er superdygtige, de forstår at informere, undervise og formidle argumenter med korrekt data, samt skabe en atmosfære der indbyder til deltagelse. Jeg er meget tilfreds”

Lars Nielsen, kursist og tilsynsførende hos byggesagkyndig.nu

Derfor bør du deltage på modulet om fugt i bygninger

"Fugt er den hyppigste årsag til skader i byggeriet – skaderne løber op i milliarder hvert år.  Mange skader skyldes forhold i forbindelse med projektering og udførelse, og ved kurset gennemgås nogle af de værktøjer, der kan anvendes tidligt i processen for at undgå fugtskader, fx materialevalg, konstruktive beskyttelse, fugtstrategi og totaloverdækning.

Også forkert udformning af bygningsdele forårsager mange skader. Ved kurset gennemgås anvendelse af membraner og gældende retningslinjer for udformning af bygningsdele med hensyntagen til både fugtpåvirkninger og udtørringsmuligheder. 

I de nyeste fuggtanvisninger er der tjeklister både for projekterings- og udførelsesfaserne og for bygningsdelene.", forklarer kursusleder seniorforsker, civilingeniør Erik Brandt (BUILD /AAU), som er kursusleder sammen med Tommy Bunch-Nielsen fra Bunch Bygningsfysik.

NB: På kurset får du udleveret de tre nye fugt-anvisninger fra BUILD!

 • Beskrivelse
 • Program
 • Undervisere
 • Praktisk
 • Deltagerne siger

Vi viser praktiske eksempler på løsning af fugttekniske opgaver, fx vedrørende kældre, gulve, tage, badeværelser og skimmelproblemer.

Du vil herunder blive orienteret om undersøgelsesmetoder og måleudstyr, om hvordan problemer kan forebygges og om hvordan skader kan afhjælpes. 

Alt er fuldt opdateret iht. nyeste fugtanvisninger fra BUILD (2023). Se i øvrigt punktet om materialer under fanen "Praktisk".

Kurset sætter dig i stand til at vurdere en bygnings fugttekniske forhold fra kælder til kvist ud fra en praktisk synsvinkel og i overensstemmelse med gældende regler og viden.

Vi lægger vægt på dialog, herunder med mulighed for at drøfte fugtproblemer fra jeres egne sager. 

Kurset henvender sig til byggeteknikere, arkitekter og ingeniører med flere, som skal tage stilling til fugttekniske problemer ved projektering, tilsyn eller tilstandsvurdering.

Se program - ret til ændringer forbeholdes

Tommy Bunch-Nielsen
Direktør, civilingeniør , BUNCH Bygningsfysik

Tommy Bunch-Nielsen

Hvis du er medlem af Konstruktørforeningen eller Forbundet Arkitekter og Designere, så får du 10% i rabat. Du skal blot nævne det ifm. tilmeldingen.
Denne rabat kan ikke kombineres med andre rabatter.

På modulet indgår en multiple choice test. Det er valgtfrit at tage prøven, men hvis du ønsker at gå til eksamen på Bygningsfysikuddannelsen, skal prøven være bestået. 

Du får et kursusbevis når kurset er afsluttet. Hvis du består prøven får du også et prøvebevis. 

Dette modul indgår i Bygningsfysikuddannelsen, men kan også tages som et selvstændigt kursus. Ønsker du information om hele uddannelsen, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 7012 0600. 

Hvis du tilmelder dig hele Bygningsfysikuddannelsen (syv fagmoduler og eksamen) samtidig er rabatprisen 72.675 kr. ekskl. moms.

Rabat; Som tidligere deltager eller ny deltager på dette kursus - kan du deltage på Skimmelsvampe i bygninger med 20% rabat. Omtale af kurset her.

 • "Rigtig gode undervisere med et stort fagligt niveau - et af de bedste kurser jeg har været på.”

 • ”Spændende dialogbaseret undervisning hvor de spørgsmål og problematikker som kursisterne bragte på banen krydrede det planlagte powerpointbaserede undervisningsforløb. Stor viden og erfaring hos de to undervisere gjorde hele kurset meget interessant og udbytterigt.”

 • "Trods mange års erfaring med skimmelsvamp og bygninger, fik jeg bygget ovenpå min egen viden og erfaring, således at vi kan rådgive vore kunder endnu bedre. Der er generelt en god faglig tyngde i Molios kurser".

 • "Meget informativt og relevant kursus. Det meste var nemt at forstå, og det, som var svært eller kompliceret, blev forklaret rigtig godt. Gruppearbejdsopgaverne var gode, der var først dér, jeg forstod Ficks lov, som gav fugt i bygninger mening på et helt andet plan."

 • "Undervisernes faglige niveau er sublimt. Dejligt med så dygtige underviser der har så stor erfaring med emnet, både teoretisk og i praksis."

 • "Yderste kompetente og fagligt dygtige underviserer - de har mine bedste anbefalinger herfra."

 • "I var begge meget inspirerende og dejlige fagkompetente personer, fremlagde tingene i en rolig og munter tone. TAK for et godt kursus."

 • "Meget kompetente undervisere. Der bliver givet brugbare svar støttet af gode argumenter til alle spørgsmål."

 • "Stor viden og erfaring hos de to undervisere gjorde hele kurset meget interessant og udbytterigt."

 • "Begge foredragsholdere var helt fantastiske, rigtig godt gået!!"
 • "Fantastiske undervisere der formåede at krydre teori og praksis sammen med en god portion humor. Kan varmt anbefale kursusforløbet."

 • "Undervisere var super gode til, at undervise og svare på spørgsmål og de var rigtig underholdende!"

Modulerne på bygningsfysikuddannelsen

Bygningsfysikuddannelsen består af 7 fagmoduler, som du kan vælge at tage enkeltvis. Ønsker du hele uddannelsen, så kontakt os på tlf. 7012 0600.

Læs om bygningsfysikuddannelsen