Arbejdsmiljøkoordinator I Byggefasen 2000X1055
Kurser

Arbejdsmiljøkoordinator (Projektering)-opdatering

Efteruddannelseskursus for Arbejdsmiljøkoordinatorer i projekteringsfasen (AMK P) både for bygge- og anlægsbranchen.

Tema
Sikkerhed, sundhed og miljø
3.600,-
4.500,- inkl. moms
 • Beskrivelse
 • Program
 • Undervisere
 • Praktisk
 • Deltagerne siger

Du får aktuel og opdateret læring leveret af praktisk erfaren arbejdsmiljøkoordinator og arbejdsmiljøunderviser med de nyeste læringsmetoder og undervisning. Der vil være fokus på anvendelse af enkle og praktiske værktøjer.

På kurset kommer vi bl.a. ind på:

 • Hvordan får du fastlagt ressourcer og tidsforbruget til arbejdsmiljøkoordineringen i projekteringsfasen.
 • Hvordan deltager du som AMK P i projekteringsarbejdet og koordinerer effektivt på projekteringsmøder sammen med de forskellige projekterende. Værktøjer, metoder og fif.
 • Risikovurdering af farlige aktiviteter og arbejdsmiljølog under projekteringen. Værktøjer og skabeloner og løsninger til håndtering af farlige aktiviteter i PSS både på små og store bygge- og anlægsprojekter.
 • Håndtering af fortidens synder, herunder forundersøgelser af fortidens synder – hvordan skal håndteringen af disse problematiske stoffer i jord og bygninger indarbejdes i projektet.
 • Hvordan udarbejdes PSS tilpasset til projektet så det opfylder reglerne men også er brugbar senere for AMK B og entreprenørerne
 • Hvorledes kan der ske en effektiv og entydig afgrænsning af fælles arbejdsområder, sikkerhedsforanstaltninger i fælles områder og farlige aktiviteter. God fif og enkle nye værktøjer
 • Effektive værktøjer og metoder til udarbejdelse af en fyldestgørende byggepladsindretning og byggepladsplaner.
 • Effektive metoder til sikkerhedsrunderinger, elektronisk, synlig papirdokumentation og hvorledes sikres en effektiv opfølgning på runderingen, herunder også forebyggelse af ulykker.
 • Hvordan udarbejdes en god arbejdsmiljøjournal til bygherrens driftsorganisationer, for både rengøring, vedligeholdelse, reparation, drift og nedrivning. Her indgår også valg af bæredygtige materialer. metoder, værktøjer og gode fif og løsninger.
 • Hvordan får du en god overdragelse til AMK B, herunder PSS, byggepladsindretning, arbejdsmiljøjournal.
 • Gennemgang af de nyeste regler og vejledninger for bygherrens pligter, bygge og anlægsarbejde og arbejdsmiljøkoordinatorens arbejdsmiljøpligter.

 

Formålet med efteruddannelseskurset er give dig værktøjer og viden så arbejdsmiljøkoordineringen bliver effektiv og mere brugbar for projektet.

 • Du får en opdatering af de nyeste regler fra bygge- og anlægsbranchen
 • Du får en gennemgang af nye metoder og skabeloner til at udføre arbejdsmiljøkoordinering i projekteringsfasen effektivt og med højt udbytte for projektet
 • Du får gode praktiske eksempler,  fif og viden omkring arbejdsmiljøkoordinering i projekteringsfasen.

Alle uddannede sikkerhedskoordinatorer/arbejdsmiljøkoordinatorer samt bygherrer, bygherrerådgivere, projektledere hos projekterende og entreprenører.

Det er IKKE et krav, at du er uddannet som arbejdsmiljøkoordinator forinden, men en fordel at du har basal viden omkring arbejdsmiljøkoordinering.

Hvis du ikke er uddannet arbejdsmiljøkordinatorer får du en nyttig opdatering om reglerne og gode metoder for arbejdsmiljøkoordinering i projekteringsfasen.

Bygherrer og projekterende kan i øvrigt udnytte kurset i deres virke som professionel rådgiver og bygherre til forebyggelse af påbud fra AT, hvis ikke reglerne overholdes.

I Arbejdstilsynets bekendtgørelse nr. 117 af 5. februar 2013 om bygherrens pligter beskrives det, at bygherren ved ethvert bygge- og anlægsarbejde, hvor to eller flere arbejdsgivere (uagtet antallet af håndværkere, red.) forventes at være på byggepladsen samtidig, skal sikre, at sikkerheden og sundheden koordineres både under projekteringen og under udførelsen af kompetent(e) koordinator(er).

Koordineringen skal ske i forbindelse med projektering, undersøgelse og udførelse af byggeprojektet.

Der skal tages hensyn til de generelle principper for forebyggelse på området sikkerhed og sundhed f.eks. i forbindelse med arkitektoniske, tekniske og/eller organisatoriske valg med henblik på at planlægge de forskellige arbejder eller arbejdsfaser, som skal udføres efter hinanden - og i forbindelse med vurdering af den periode, som skal afsættes til udførelse af de forskellige arbejder eller arbejdsfaser.

Koordineringen skal altså omfatte, at der gennemføres arbejdsmiljøkoordinering i projekteringsfasen på alle projekter hvor der er 2 eller flere arbejdsgivere og medvirker til at projekterne bliver sikkerhedsmæssige bygbare.

Se program - ret til ændringer forbeholdes

Henrik Eggersen
Direktør og arbejdsmiljøkoordinator , Eggersen Miljø & Sikkerhed ApS

Henrik Eggersen

Hvis du er medlem af Konstruktørforeningen eller Forbundet Arkitekter og Designere, så får du 10% i rabat. Du skal blot nævne det ifm. tilmeldingen.
Denne rabat kan ikke kombineres med andre rabatter.

 

4 for 3
Tilmeld fire fra samme virksomhed samtidig og betal kun for tre. Gælder kun ved samtidig tilmelding og kan ikke kombineres med andre rabatter.

 

Opdatering på både projekterings- og byggefasen

Vi har opdateringskurser både ift. projekteringsfasen (AMK P) og byggefasen (AMK B).

De to kurser ligger altid på to dage lige efter hinanden, så man let kan deltage på begge.

Hvis du ønsker at tilmelde dig begge kurser på én gang, så får du en god rabat:

Arbejdsmiljøkoordinator Projekteringsfasen (AMK P) koster normalt 3.600 kr. ekskl. moms.
Arbejdsmiljøkoordinator Byggefasen (AMK B) koster normalt 5.100 kr. ekskl. moms.

I alt 8.700 kr. ekskl. moms.

Ved samtidig tilmelding er prisen 7.500 kr. ekskl. moms.

 

Læs om vores digitale kursusmaterialer 

Du får et kursusbevis, når du har gennemført kurset. 

 • "Henriks mange praktiske eksempler er en berigelse for forståelsen. Man kan godt mærke at Henrik taler ud fra ’hands on’ viden. Henrik er en rigtig god formidler."

 • "Gode eksempler fra "virkeligheden" blev inddraget. Dokumentationseksempler der blev gennemgået kan anvendes 1:1 efterfølgende som opslagsværk."

 • "Mange referencer til konkrete eksempler. Passende etaper og pauser, så det ikke blev for tungt og en lang dag."

 • "Jeg så kurset som en rigtig god vejledning med hensyn til alle de nye tiltag som er kommet i bygge og anlæg."

 • "Super god underviser der var god til at få materialet til at være forståeligt og interessant"

 • "Undervisers kendskab og mulighed for at "hive" eksempler frem fra gemmeren."

 • "Det var en rigtig god underviser. God tidsstyring og en afslappet gennemgang."

Relaterede kurser og uddannelser

Rabat hvis du deltager i begge opdateringskurser

Vi tilbyder opdateringskurser med certifikat for arbejdsmiljøkoordinatorer både i projekteringsfasen (AMK P) og i byggefasen (AMK B). De to kurser ligger altid på to dage lige efter hinanden, så man let kan deltage på begge.

Hvis du ønsker at tilmelde dig begge kurser på én gang, så får du en god rabat:

 • Arbejdsmiljøkoordinator Projekteringsfasen (AMK P) koster normalt 3.600 kr. ekskl. moms.
 • Arbejdsmiljøkoordinator Byggefasen (AMK B) koster normalt 5.100 kr. ekskl. moms.

I alt 8.700 kr. ekskl. moms. Ved samtidig tilmelding er prisen 7.500 kr. ekskl. moms.