Mange nyuddannede ingeniører, arkitekter, konstruktører og andre faggrupper mangler basale projektlederkompetencer – og både nye og erfarne fagkompetencer mangler kompetencer i bæredygtighedsledelse. For hvordan skal vi navigere godt i en fremtidig, bæredygtig byggebranche, hvis vi ikke allerede nu klæder os fagligt godt på?
Bæredygtighed er helt centralt i den kommende omstillingsproces – både for mennesker, processer og produkter. Aktører i branchen bliver nødt til at have fokus på bæredygtig ledelse, hvis vi kollektivt skal nå FN klimamål i 2030 – og der er desværre ikke så meget tid tilbage.
Derfor er det nødvendigt, at alle individer tager emnet alvorligt og arbejder med at implementere bæredygtighed i alle processer, relationer og samskabelse – og det begynder med ny viden og uddannelse, mener Mette Thorkilsen, fra Re-Team og underviser på Molios uddannelse, Certificeret Bæredygtighedsleder.
”Målgruppen for uddannelsen er projektchefer, projektledere, projekteringsledere og byggeledere fra Bygherre, rådgivere eller entreprenørorganisationer. Målgruppen vil få indsigt i, hvad bæredygtighed ledelse er, hvad man kan blive bedre til - og hvordan man skaber de bedste forudsætninger for egen udvikling på området – og ikke mindst få konkrete værktøjer med hjem, som hjælper med at skabe bæredygtige anlæg og byggerier”, siger Mette Thorkilsen, der også er medforfatter til bogen Den bæredygtige projektleder, som udkommer den 14. april 2023