Best Case

Ny platform for byggeriets succeshistorier

Et godt samarbejde mellem BIM7AA, DiKon, Bygherreforeningen og Molio har resulteret i, at branchen nu har fået en samlet platform for byggeriets succeshistorier. Best Case, hedder initiativet, hvor man kan give indsigter og gode erfaringer fra sig om alt det, der lykkes.

Er du på jagt efter inspiration til det kommende digitale byggeprojekt kan du slå vejen forbi www.best-case.dk. Her kan du finde case-beskrivelser med fokus på, hvad der er gået godt, hvorfor det gik godt og hvad parterne fik ud af det. Der er fx en case om, hvordan man kan opnå et bedre workflow ved at opbygge et virtuelt råhus og på den måde sikre sig at alle løsninger kan udføres i praksis og en case om anvendelsen af CCS i driften af Aarhus Universitets 700.000 kvm. Blot for at nævne et par stykker. 

People

Alle parterne bag initiativet er glade for at være med til at lancere best-case.dk:

- Der er brug for at udbrede kendskabet til alt det, der lykkes, siger Marianne Friis, BIM7AA, som er en af drivkræfterne bag Best Case: - Vi taler meget om det store potentiale, der er ved digitaliseringen i forhold til at øge produktiviteten, og på best-case.dk kan man finde de konkrete historier om projekter, hvor nye teknologier og digitale værktøjer har gjort det nemmere eller smartere at nå frem til et godt resultat.

- I takt med at flere og flere deler ud af deres erfaringer med de løsninger, der virker, er det vores forhåbning at flere og flere også vil lade sig inspirere og turde gøre noget tilsvarende. Derfor håber vi på opbakning fra branchen, sådan at vi kan få udbygget case-biblioteket løbende fremover, siger Mads Carlsen, DiKon.

- Vi bakker op om initiativet. Traditionelt er lovkrav og bygherrer den drivende faktor bag den digitale transformation, men når løsningerne giver alle projektets parter åbenlyse fordele, besparelser eller bedre samarbejde på tværs, så begynder det hele at gå op i en højere enhed. Det tror jeg, vi vil se flere og flere eksempler på og dem vil vi gerne være med til at udbrede, siger Michael Ørsted, Bygherreforeningen.

- Vi har i fællesskab fået lavet et godt udgangspunkt i form af en hjemmeside, med sin egen identitet og sit eget logo. Her ligger de første cases allerede, og der er plads til at videreudvikle strukturen i takt med, at branchen tager initiativet til sig og bidrager med de gode cases. Best Case er et ufinansieret initiativ og beror alene på branchens villighed til at indlevere succeshistorierne, som andre kan blive inspireret af, siger Allan Schiøtz, Molio.

Gå til Best Case

Brænder du inde med en succeshistorie?

Hvis du har en succeshistorie, som du gerne vil fortælle branchen om, kan du få anvisninger til, hvordan du skal gøre og hvordan case-historien skal udformes.