Molio Konferencen 2022

NCC implementerer LeksiCon - Byggeriets Digitale Ordbog

På Molio Konferencen giver vi vores bud på centrale digitale branchestandarder og værktøjer, som er relevante for hele værdikæden. Blandt andet løfter vi sløret for branchens første fælles, digitale ordbog, LeksiCon, og for hvorfor og hvordan NCC allerede er godt i gang med implementeringen.

Den 17. november kommer HUSET Middelfart igen til at myldre med gæster fra byggeri og anlæg, som er nysgerrige på digitale brancheværktøjer, standarder, publikationer og software-løsninger, som kan være med til at øge digitaliseringen og effektivisere byggeriets processer.

People

Konferenceprogrammet er opdelt i 4 spor med 31 oplæg og en række udstillere af software-løsninger, som står klar i pauserne.

Et af de værktøjer, som branchen i den grad har efterspurgt og som der nu er udviklet en API-baseret version af, er byggeriets fælles, digitale ordbog, LeksiCon. På sigt vil denne bidrage med et fælles digitalt sprog for hele værdikæden i den danske bygge- og anlægsbranche. 

I gang med implementering 

Mikkel Nygaard Rønne, Molio er projektleder på udviklingen af LeksiCon – API, som har været testet af en række virksomheder og som ultimo oktober kan implementeres og bygges videre på af byggeriets virksomheder.

På Molio Konferencen vil Mikkel Nygaard Rønne og Kristian Mouridsen, Digital Business Development Manager, NCC Danmarks A/S sammen fortælle meget mere om LeksiCon og om hvorfor og hvordan NCC er ved at implementere det:

- Hvis vi alle skal have fuld værdi af digitaliseringen, på tværs af ekspertiser, leverandører, produkter og landegrænser skal byggebranchens medarbejdere kunne arbejde trygt med informationerne. En essentiel del i dette er at kunne styre informationer og være helt sikker på hvad de betyder – og hvor valide de er. Så kan vi ikke længere nøjes med at 'udtrykke' os på en projekt- eller firmaspecifik digital dialekt – og som alligevel ender med, at vi er nødt til at ringe og spørge, hvad der egentlig menes eller grave os ned i alverdens dokumenter.

- For én af konsekvenserne af dette er, at vi i branchen forudsætter ’noget’ og lægger yderligere risikotillæg på prisen – det bliver så tillæg med tillæg gennem hele leverandørkæden – hele vejen op til kunden, siger Kristian Mouridsen, og understenger at vi allerede er et stykke af vejen – heldigvis.

- Vi kan allerede få en masse knowhow og eksempler fra webshops, stregkoder, industriproduktioner, leverandører med flere – som allerede har været i gang med standardisering længe. Og heldigvis bliver der allerede arbejdet traditionelt efter nationale og internationale standarder, som leverandører også allerede definerer deres produkter ud fra. De er endda allerede kortlagt og digitaliseret af norske Cobuilder.

- Nu er Molio ved at opbygge en dansk version, der samler de eksakt samme informationer. For branchen vil det bl.a. minimere misforståelser, åbne mulighederne for storskala automatisering, systematisk erfaringsopsamling og trygge databaserede indkøb fra internationale leverandører, siger Kristian Mouridsen.

- Jeg håber, det vil give tilhørerne på konferencen et billede af, hvordan de selv kan arbejde med det, og hvorfor det (forhåbentlig) vil gennemsyre den danske byggebranche i de kommende år, siger Kristian Mouridsen.

Se hele programmet og tilmeld dig konferencen her