Prisdata

Nu kan du beregne pris og klimaaftryk samtidigt

Bæredygtige valg bør træffes tidligt i byggeriets tilblivelse. Nu er det blevet muligt at træffe valg om klimaaftryk (CO2-e) på fag- og bygningsdele, når du laver de tidlige overslag.

Hvis du gerne vil have det tidligst mulige LCA-overslag i forbindelse med dit prisoverslag, så har du nu den mulighed. Som noget nyt kan du foretage overslag - ikke bare af prisen - men nu også af det klimaaftryk, som de valgte fagdele og bygningsdele har.

People

Klimaaftrykket beregnes i GWP (Global Warming Potential), som er et indeks for effekten af de forskellige drivhusgasser målt i forhold til CO2. Med GWP er det muligt at sammenligne drivhusgassers klimaaftryk og udtrykke det hele i CO2-ækvivalenter (CO2-e). 

CO2-e og GWP-data i Molio Prisdata

Molio har indarbejdet GWP-data på i alt 9.000 fag- og bygningsdele fordelt på 4 af de 7 prisdatabaser. Der er tale om generiske GWP-data, som anvendes i både LCAbyg og BR18. 

Det betyder, at du som bruger af prisdatabaserne får et grundlag for at sammenligne fag- og bygningsdele og træffe tidlige beslutninger om både klimaaftryk og priser. Udover GWP-data er der også tilføjet ny levetid på de enkelte fag- og bygningsdele baseret på BUILDs gængse levetidstabel.

"Kombinationen af de generiske GWP-data og pris giver brugere en nem og hurtig adgang til at lave tidlige variantforslag på fx bygningsdele. Selvom datagrundlaget er generisk, så får man en god indikation af klimaaftryk og pris i én og samme arbejdsgang", siger Flemming Lindberg Nielsen, produktchef for Molio Prisdata.

Det lyder enkelt, men det har været et omfattende arbejde at ”parre” bygningsdele og fagdele med GWP-data og levetid:

"Vi har nu koblet GWP-data og levetid på de 9.000 mest anvendte fag- og bygningsdele fordelt på 4 af vores 7 prisdatabaser. Det dækker behovet for de fleste og vi fortsætter med at få endnu flere fag- og bygningsdele med den kommende tid. Det har været et udtalt ønske både fra kunder og brugergrupper i branchen at få mulighed for en tidlig indsigt i varianter i én og samme arbejdsgang. Det er jeg glad for, at vi nu kan tilbyde vores kunder", siger Flemming Lindberg Nielsen.

FAKTA

Hvilke databaser er der tale om?

GWP-data er koblet til fire af Molios prisdatabaser, som du enten får adgang til via et kalkulationsprogram fra Sigma eller via Molios egen applikation Priskalk:

• Nybyggeri Fagdele
• Nybyggeri Bygningsdele
• Renovering Fagdele
• Renovering Bygningsdele

Der er tilføjet GWP-data til 58 % af alle fag- og bygningsdele (de hyppigst anvendte)

Hvem kan få adgang til GWP-data?

Hvis du har et PROFESSIONAL eller PREMIUM abonnement, har du mulighed for at tilkøbe GWP-data til dit abonnement. Prisen er den samme uanset om du har abonnement til én eller alle fire prisdatabaser - nemlig 59,- kr. om måneden.

Hvis du har et abonnement på Basis eller Sigma Browser skal du opgradere dit abonnement til PROFESSIONAL eller PREMIUM for at få adgang til GWP-data. 

Hvordan kommer du i gang?

Du kan enten skrive en mail til vores support på support@molio.dk eller du kan ringe på 7012 0600, hvis du er interesseret i at opgradere dine abonnementer med GWP-data.

Hvis du har spørgsmål om GWP og om GWP-datas anvendelse kan du måske finde svar i en FAQ her.

Læs mere om Prisdata her