Ny medarbejder i Molio

Mikkel Nygaard Rønne er ansat i Molio

Den 1. juni startede Mikkel Nygaard Rønne i en stilling som projektchef i Molio. Mikkel skal stå i spidsen for et nystartet projekt, der går ud på at etablere et fælles sprog baseret på standardiserede egenskaber til den danske bygge- og anlægsbranche.
People

- Vi har ansat Mikkel til at lede et af vores nye spændende digitale projekter med arbejdstitlen Molio Egenskabsprojekt. Det har vi gjort, fordi han har den helt rigtige kombination af dybdegående digitale kompetencer, byggefaglig viden og praktisk erfaring med byggeriets processer. Mikkel har med andre ord hele pakken. Med sine 8 år som rådgiver og 6 år som entreprenør kender han til de praktiske udfordringer, der er i forbindelse med udveksling af data og informationer – både på forskellige typer af byggesager og fra forskellige led i værdikæden. Jeg ser meget frem til at tage fat på opgaverne sammen med Mikkel, siger Bjarke Fjeldsted, udviklingschef i Molio.

Potentialet er kæmpestort for alle parter

Mikkel kommer fra en stilling som udviklingschef, VDC & Digitalisering, NCC Danmark A/S, Renovering. Han  beskriver det selv som et ønskeprojekt at være med til at udvikle et fælles sprog med entydige data i samarbejde med branchen:

- Jeg har arbejdet med data og med skabelsen af data i bygge- og anlægsbranchen i 14 år. Jeg ved, hvor tidskrævende det er at arbejde med inkonsistente data. Hvis man ikke genkender data eller ikke kan finde de informationer, man har brug for, så mister man tilliden til den digitale byggeproces og gør bare, som man plejer. Derfor er potentialet ved, at data er konsistente og nemme at få gavn af de rigtige steder i processen kæmpestort for alle parter.

- En af mine kæpheste er, at vi skal gøre det komplekse så simpelt som muligt. Byggeriet er ikke blevet mindre komplekst. Den digitale informationsmængde er eksploderet. Derfor er det vigtigere end nogensinde, at vi ensretter det, der kan ensrettes og gør det nemt og forståeligt at finde og bruge data i alle led af værdikæden. Det er det, der er ambitionen med egenskabsprojektet.

Et projekt, der er efterspurgt i branchen

- Det bliver blandt andet min opgave at sikre, at slutproduktet tilpasses dansk praksis ved at inddrage branchen løbende. Samtidig er det min opgave at sikre god fremdrift i projektet. Det danske fælles sprog er efterspurgt i branchen netop fordi, gevinsten ved det er stor. At få lov til at arbejde med den problemstilling på tværs af den danske bygge- og anlægsbranche er som en drengedrøm for mig. Projektet initierer alle mine spidskompetencer og mine personlige og faglige ambitioner. Jeg vil arbejde stenhårdt for, at vi alle lykkes med egenskabsprojektet, men jeg går også ydmygt til opgaven, da den bestemt ikke er let, siger Mikkel Nygaard Rønne.

Udover egenskabsprojektet skal Mikkel være med til at sikre, at Molios værktøjer og produkter er internationalt funderet, når det gælder digitale standarder, og at de er i overensstemmelse med den gældende internationale lovgivning.

FAKTA - CV

Mikkel Nygaard Rønne,
Udviklingschef, VDC & Digitalisering, NCC Danmark A/S, Renovering
Lead VDC Manager, NCC Danmark A/S
BIM-Supervisor ved ALECTIA A/S
BIM-Koordinator ved NIRAS A/S

Arbejdsgruppemedlem, DiKon - Digital Konvergens
Formand for brugergruppe installationer ved Molio
Medlem af MOLIO CCS Task Force
Arbejdsgruppemedlem, bips CAD Erfa Øst
Co-founder ved TimeRegistrering.dk
Diplomingeniør