Molio til Building Awards 2023

Det myldrede med folk fra byggebranchen i Moltkes Palæ, da de 10 vindere af Building Awards 2023 blev fundet. Molio var med som sponsor bag Innovationsprisen og som finalist til Digitaliseringsprisen.
People

Molio sponsorerede Innovationsprisen 2023, fordi innovation er vigtig, hvis branchen skal bevæge sig fremad. Molio støtter og fremmer innovation på mange måder og i tæt samarbejde og co-creation med branchen. ConTech Lab er et godt eksempel – hvor pionérprojekter løbende bringer ny viden og teknologi til branchen. Men det gælder også i udviklingen af brancheværktøjer som fx Beskrivelsesværktøjet 2.0, LCAcollect og LeksiCON.

Netop LeksiCON var finalist til Digitaliseringsprisen. Selvom det blev GRAPHISOFT Center Danmark, der løb med sejren, så var produktchefen for LeksiCON, Benjamin Enzenberg, alligevel godt tilfreds: 

”Selvom vi ikke vandt prisen, er vi som finalister glade for den opmærksomhed LeksiCON har fået. Vi har fået anerkendelse af arbejdet for fælles standarder til det digitale samarbejde i branchen”, siger Benjamin Enzenberg.

”Branchen har fået første version af et fælles, digitalt sprog, der kan standardisere informationer om bygningsdele og byggevarer på tværs af byggeriets værdikæde og gennem alle byggeriets faser. Finalepladsen er et udtryk for, at vi er på rette vej med udviklingsarbejdet og samarbejdet mellem Molio og norske Cobuilder og en række gode kræfter i den danske bygge- og anlægsbranche, der har involveret sig i arbejdet."

Med denne første version kan vi begynde at standardisere informationer om bygningsdele og byggevarer på tværs af byggeriets værdikæde og gennem alle byggeriets faser. Og det arbejde kommer helt sikkert til at fortsætte de kommende år, så dataordbogen bliver udbygget løbende”, siger projektleder Mikkel Nygaard Rønne og understreger, at branchen fortsat har en ”stående” invitation til at involvere sig i arbejdet.

Stort tillykke til alle vinderne og tak for et godt arrangement.  🙏

Læs mere om LeksiCON her