Molio Konferencen 2023

Bygherre? Ny vejledning klæder dig på til at stille krav om LCA på dine byggeprojekter

Molio har en ny vejledning på trapperne, du kan bruge som bygherre, når du skal stille krav om LCA på et projekt. Du kan høre meget mere om vejledningen på Molio Konferencen.
People

De nye krav til LCA i bygningsreglementet, der trådte i kraft 1. januar 2023, betyder, at der skal udarbejdes livscyklusanalyser ved nybyggeri og stilles loft for klimapåvirkningen på større byggerier.

Men hvordan skal du forholde dig til det som bygherre? Og hvad skal du være opmærksom på i den forbindelse, når du stiller krav til dine projekter?

Det kan du altså få styr på i Molios kommende vejledning til LCA-kravstillelse.

”Det, man får i hånden, er en all-round guide til LCA-metode, -ydelse og hvor man finder krav i branchen. Derfor samler vejledningen eksisterende standarder i branchen, som gør lettere for bygherre og bygherrerådgivere at stille krav til LCA,” siger Amalie Nyholm, projektleder for bæredygtighed i Molio.

Vejledningens eksempler handler hovedsageligt om LCA-kravstillelse for nybyggeri, hvor der er en veldefineret metode for LCA ift. fx bygningsreglementet. Vejledningen er dog tænkt, som et redskab, der kan hjælpe med kravstillelse indenfor alle typer LCA (Renoveringsprojekter, frivillige certificeringsordninger, EU-taksonomi, anlægsprojekter mm.).

Hør mere på Molio Konferencen 2023

Molio Konferencen 2023