Real ESG

Nyt gratis og fælles ESG-værktøj skal øge transparens og lette adgang til finansiering

Molio og EjendomDanmark netop gjort et nyt, gratis og fælles værktøj tilgængeligt. Værktøjet, Real ESG, er udarbejdet af en bredt forankret arbejdsgruppe med virksomheder fra både ejendomsbranchen og den finansielle sektor.
People

Virksomheders mulighed for at få adgang til gunstige finansieringsvilkår begynder i stigende grad at afhænge bæredygtighed, socialprofil og god ledelse.

Det gælder naturligvis også ejendomsbranchen – og her er ESG er redskab, som virksomheder kan bruge til at dokumentere deres meritter overfor långivere.

Derfor har Molio og EjendomDanmark netop gjort et nyt, gratis og fælles værktøj tilgængeligt. Værktøjet, Real ESG, er udarbejdet af en bredt forankret arbejdsgruppe med virksomheder fra både ejendomsbranchen og den finansielle sektor med bl.a. AkademikerPension, AP Ejendomme, ATP Ejendomme, Balder Danmark, Colliers, Danica Ejendomme, Danske Bank, Deloitte, Djøf Advokat, Jyske Bank, Jyske Realkredit, KAB, Lærernes Pension, Nykredit, PKA Ejendomme, Realkredit Danmark, Velliv og mange flere.

Se værktøjet her

”Sammen har virksomhederne i ejendomsbranchen skabt en fælles standard til ESG-rapportering, som branchen kan benytte. Det glæder mig, at vi i Molio hjælper med udbredelsen til gavn for hele ejendomsbranchen,” siger Christina Hvid, adm. direktør i Molio.

Værktøjet er udviklet med støtte fra den filantropiske forening Realdania og er i første omgang udgivet som prototype målrettet kommercielle ejendomsbesiddere. Værktøjet vil i fremtidige udgaver blive tilpasset flere forskellige målgrupper.

Værktøjet skal sikre ensartethed og transparens

Det skal bidrage til, at ESG-rapporteringen i ejendomsbranchen bliver mere transparent, konkret og sammenlignelig, så långivere, investorer og øvrige interessenter kan bruge ESG-data aktivt til at belønne ESG-indsatsen i ejendomsbranchen.

Værktøjet skal også gøre det nemmere, hurtigere og billigere at udarbejde en ambitiøs ESG-rapport, så hver aktør ikke skal bruge ressourcer på at udarbejde egne datapunkter.

Høring til 29. februar 

Alle ejendomsfolk opfordres til at  sende forslag til tilføjelser, præciseringer og rettelser senest den 29. februar 2024 til realesg@ejd.dk, så vi i fællesskab kan løfte projektet til det næste niveau.

Om Real ESG

Real ESG - The Real Estate Reporting Frameworks er ejendomsbranchens nye, gratis og fælles ESG-rapporteringsværktøj, som medvirker til, at branchens ESG-data bliver mere konkret, transparent og sammenlignelig.

I stedet for at virksomhederne hver især skal opfinde den dybe tallerken og udvikle egne datapunkter, beregningsprincipper og forudsætninger, kan virksomhederne bruge værktøjet til ESG-rapporteringen.

Real ESG gør således rapporteringen nemmere, hurtigere og billigere for den enkelte virksomhed.
Det forventes også, at långivere, investorer og øvrige interessenter i tiltagende grad vil kræve ESG-data for at kunne tilbyde attraktive rentevilkår.