Uddannelse

Populær IKT-uddannelse styrker samarbejdet i branchen

Store roser til både kursister og undervisere efter at et nyt hold IKT-koordinatorer og -ledere har været til eksamen og fået diplomer. Undervisernes engagement og mangfoldigheden blandt deltagerne fremhæves som en af uddannelsens helt store styrker.

IKT-ledelse er i dag en helt central og nødvendig rolle i ethvert byggeri af bare en vis størrelse og kompleksitet og branchen rykker sig helt vildt. Sådan siger Kristian Stenild, arkitekt maa og ejer af CADit ApS, som netop har været med til at uddanne et nyt, stærkt hold IKT-koordinatorer og -ledere i branchen:

People

- Det er med stor glæde og enorm stolthed, at jeg kan konstatere, at de nyudsprungne kursister fra Molios IKT-koordinator- og -lederuddannelse endnu engang har løftet barren for, hvad jeg troede var muligt. Branchen rykker sig helt vildt. Den indsigt og forståelse for nødvendigheden af at flytte sig, kombineret med en enestående vilje til at fokusere på projekterne og samarbejdet mellem de mange aktører i byggeriet, gør igen-igen det seneste hold af IKT-koordinatorer og -ledere til et dreamteam for branchen. De kan håndtere det helt nødvendige IKT-samarbejde i en ofte fragmenteret og silotænkende branche, samtidig med at de besidder en både dyb og bred indsigt i de processer, teknologier og aftaleforhold, de skal mestre i deres daglige virke, når de skal bringe projekterne sikkert i havn. Dét er en helt unik kompetence i en branche, der i den grad har brug for øget digitalisering og bedre samarbejde på tværs af alle faggrupper, siger Kristian Stenild.

Udbyttet er høj faglighed og et godt netværk

Holdet har været sammensat af repræsentanter for mange forskellige fagligheder på tværs af byggeriets værdikæde. En af dem, der nu officielt kan kalde sig IKT-koordinator og -leder er Jean Valentiner Strandholt, Constructing Architect i BIG:

- Jeg valgte at deltage i Molio’s uddannelse IKT-koordinator og -leder, da jeg primært havde erfaring med den internationale tilgang til IKT aftalegrundlag. Samtidig synes jeg, at tendensen i den danske branche i høj grad læner sig op af Molio’s standarder, som er med til at ensrette projekternes IKT aftaler i et vist omfang. For mit vedkommende var det specielt interessant at kunne drage paralleller fra den internationale del til den danske. Jeg er overbevist om at uanset hvilken erfaring man har med i bagagen, vil de fleste deltagere kunne tage ny information med hjem og overføre til praksis. En vigtig del på kurset var alle de diskussioner, som vi kursister havde indbyrdes. Da vi var en blandet skare af rådgivere, bygherrer og entreprenører gav det et rigtig godt indblik i, hvad andre i branchen ønsker som resultat af et BIM- projekt.

Amalie Kramp, VDC Koordinator hos Per Aarsleff A/S, er enig i, at netop mangfoldigheden på uddannelsen er en stor styrke:

- Jeg er blevet meget klogere på det faglige omkring IKT. Noget af det, der har gjort denne uddannelse så interessant, er de snakke, vi har haft. Det at høre tingene fra rådgivere, bygherre og arkitekters perspektiv har virkelig åbnet mine øjne – både for udfordringer og for samarbejdspotentialet. Det gælder også den dialog vi har haft med de kompetente oplægsholdere. Jeg gik fra hvert modul med en følelse af, at der er nogle fantastiske ildsjæle i det her fag. Folk, der brænder for IKT og som forstår hvor vigtigt det gode samarbejde og den fælles forståelse er for det gode byggeri. Desuden har jeg fået et helt fantastisk netværk, som jeg er sikker på bliver guld værd i fremtiden. Og så har Kristian jo været helt fantastisk fra start til slut - ham er I virkelig heldige med, siger Amalie Kramp.

Ny IKT-leder-uddannelse fokuserer på anlæg

Molio har i samarbejde med bl.a. Vejdirektoratet og Banedanmark lanceret en ny uddannelse, der er skræddersyet til IKT-ledere i anlæg:

- Infrastrukturbranchen står foran en markant digital transformation. Derfor har vi for nylig lanceret en IKT-lederuddannelse, der henvender sig specifikt til IKT-ledere i anlæg. Det er ikke ”bare” en tilrettet version af  IKT-koordinator og -lederuddannelse, men en uddannelse, der er skræddersyet til anlægsbranchen. Den ruster deltagerne praksisorienteret til den digitale transformation og de nye krav der følger med i anlægsbranchen, siger Lars Tangaa-Andersen, som er projektleder i Molio og medudvikler af begge uddannelser.

Se mere info og tilmelding

IKT-leder i anlæg

Mini-uddannelse skræddersyet til IKT-ledere i anlæg, der rustes stærkt og praksisorienteret til den digitale transformation og de nye krav der følger med specifikt for anlægsbranchen.

Se mere info og tilmelding

Få adgang til alle de væsentlige IKT-værktøjspakker 

Har du et abonnement på Aftale og kommunikation? Med et abonnement får du adgang til de centrale værktøjspakker vedrørende IKT til det optimale digitale samarbejde - uanset hvilken rolle du har.