Dimensionering af glas i klimaskærmen
Bøger og forlag

Dimensionering af glas i klimaskærmen

Anvisningen behandler dimensionering af glas som udfyldende element i klimaskærmen, det vil sige vinduer, facader og tage. Den indeholder de informationer, man normalt vil finde i en norm, men også andre oplysninger, der kan være nyttige ved dimensionering af glas.

Udgiver: Statens Byggeforskningsinstitut
Udgivelsesår: 2018
Sider: 100
Udgave: 2. udgave
Forfatter: Jørgen Munch-Andersen og Erik Steen Pedersen

Varenummer: sbian215

Tema
Bog
300,-
375,- inkl. moms

SBi-anvisning 215 behandler dimensionering af glas som udfyldende element i klimaskærmen, det vil sige vinduer, facader og tage.
Anvisningen er udarbejdet i overensstemmelse med principperne i den europæiske standard for projektering af bærende konstruktioner, Euro­code 0 og Eurocode 1 med nationale tillæg, og den er beregnet til anvendelse sammen med disse standarder. Den bygger på de principper, som forventes benyttet i den kommende CEN­standard om glas.

Anvisningen indeholder de informationer, som normalt vil findes i en standard, men også andre oplysninger, der kan være nyttige ved dimensionering af glas. Den behandler 2- og 3-lags ruder med almindeligt floatglas, hærdet glas og varmeforstærket glas, og beskriver, hvordan flere glaslag samvirker i lamineret glas og termoruder.

2. udgave af anvisningen er tilføjet en nyudviklet metode for styrke- og stivhedsberegning af 3-lags termoruder. Desuden er beregningsmetoden for flerlags glas udbygget, så der kan taget hensyn til effekten af store udbøjninger.

Anvisningen er primært tænkt som en hjælp til projekterende og leverandører.