God leanledelse
Bøger og forlag

God leanledelse

Lean breder sig lige nu hastigt i Danmark. Tre ud af fem industrivirksomheder har i dag.............

Forfatter: Mikkel Eriksen, Thomas Fischer, Lasse Mønsted
Sider: 120
Udgivelsesår: 2005
Udgiver: Børsens Forlag
udgave: 1. udgave, 7. oplag

Varenummer: dbkud710

Tema
Bøger og forlag
159,20
199,- inkl. moms

Lean breder sig lige nu hastigt i Danmark. Tre ud af fem industrivirksomheder har i dag indført lean i produktionen og nu rammer leanbølgen andre sektorer som f.eks. finanssektoren, sundhedssektoren, byggeriet, uddannelsessektoren og hele det offentlige område.

De første pionervirksomheder på administrations- og serviceområdet kan nu se resultaterne af arbejdet med lean. Med lean som ledelsesværktøj har det vist sig muligt markant at reducere sagsbehandlingstider, forbedre kundeservice, reducere medarbejderstress, øge effektiviteten og bruge færre ressourcer.

En faglig organisation har fx øget produktiviteten med over 30 procent med de samme ressourcer og nedsat sagsbehandlingstiden med over 20 procent. Et hospital nedbragte ventetiden på CT-scanning fra 7-9 uger til 16 dage. Her steg produktiviteten med 25 procent.

Lean handler om at effektivisere de dele i organisationen eller virksomheden som skaber værdi for kunden og fjerne alt det, som for kunden er uden værdi. I den proces deltager hele organisationen, og målet er at skabe en kultur blandt alle medarbejdere om hele tiden at gøre det bedre endnu.