Ttj20001
Bøger og forlag

Guide til Commissioning i praksis

Denne praktiske guide beskriver, hvordan man håndterer de enkelte Cx-aktiviteter og de tilhørende dokumenter med det formål at bidrage til udviklingen og standardiseringen af Cx-processen i Danmark. Guiden anviser konkrete arbejdsmetoder, styringsværktøjer og tjeklister, som bygherren såvel som Cx-teamet kan bruge for at kontrollere, hvad de enkelte Cx-aktiviteter til enhver tid omfatter.

Udgiver: Forlaget TTJ
Udgivelsesår: 2020
Forfatter: Thomas Toftgaard Jarløv

Varenummer: ttj20001

Tema
Drift
320,-
400,- inkl. moms

Denne guide beskriver, hvordan aktiviteterne i Cx-processen skal udføres. De beskrevne metoder og værktøjer sikrer, at alle Cx-aktiviteterne beskrevet i den Danske Standard for Cx, DS 3090, den Amerikanske guideline, ASHRAE Guideline 0-2019, og den Amerikanske standard for Cx, ASHRAE Standard 202, bliver udført.

Guiden indeholder også beskrivelser af Cx-værktøjer, som er baseret på erfaringer fra Københavns Lufthavns in-house Cx-proces, samt værktøjer, der benyttes i den danske byggebranche, men som ikke fremgår af standarder og guidelines.

Omfang:
Guiden gennemgår, hvordan du udfører Cx i Danmark. Den indeholder hjælp til dig i form af, at dens beskrivelser tager stillingen til den amerikanske vejledning ASHRAE Guideline 0-2019 og standard ASHRAE Standard 202, så du kan opnå maksimale point ved bæredygtighedscertificeringer som LEED, BREEAM og DGNB.

Udover dette indeholder guiden Cx-værktøjer, som benyttes i den danske byggebranche, men som ikke er omfattet af standarder og retningslinjer. De enkelte afsnit indeholder også tips og tricks til, hvordan man nemmest håndterer de udfordringer, som man møder under Cx-processen.

Overordnet indeholder hvert afsnit i guiden følgende:
- Procesvejledning i planlægning og udførelsesmæssig rækkefølge af Cx-aktiviteterne.
- Omfangskrav der specificerer hvad, Cx-aktiviteterne indeholder.
- Konkrete beskrivelser af og anvisninger for hvordan Cx-aktiviteterne udføres.

Brugen af guiden:
Et grundlæggende kendskab til byggeprocesser og til Cx er en fordel. Guiden kan benyttes af Cx-teams, bygherrer, rådgivere og entreprenører, både når omfang og indhold af Cx-aktiviteterne skal fastlægges, og som ydelsesbeskrivelse og styringsværktøj, når Cx-aktiviteterne skal udføres.

Guiden er opdelt svarende til byggeriets faser og beskriver hver enkel Cx-aktivitet under den tilhørende fase.