Ttj20001
Bøger og forlag

Guide til Commissioning i praksis

Denne praktiske guide beskriver, hvordan man håndterer de enkelte Cx-aktiviteter og de tilhørende dokumenter med det formål at bidrage til udviklingen og standardiseringen af Cx-processen i Danmark. Guiden anviser konkrete arbejdsmetoder, styringsværktøjer og tjeklister, som bygherren såvel som Cx-teamet kan bruge for at kontrollere, hvad de enkelte Cx-aktiviteter til enhver tid omfatter.


Udgiver: Forlaget TTJ
Udgivelsesår: 2020
Forfatter: Thomas Toftgaard Jarløv

Bogtype: Bog

Varenummer: ttj20001

Tema
Drift
320,-
400,- inkl. moms

Guiden gennemgår, hvordan du udfører commissioning processen i Danmark. Guiden er bygget op over den den danske standard for commissioning, DS3090, samt den amerikanske standard og guideline fra ASHRAE, så du kan opnå maksimale point ved bæredygtighedscertificeringer som LEED, BREEAM og DGNB.

Udover dette indeholder guiden Cx-værktøjer, som benyttes i den danske byggebranche, men som ikke er omfattet af standarder og retningslinjer. De enkelte afsnit indeholder også illustrationer, eksempler og tips & tricks til, hvordan man nemmest håndterer de udfordringer, som man møder under commissioning processen.

Elementer som funktionsafprøvning jf. Bygningsreglementet BR18, systemintegrationstest jf. DBI R006 og mange flere test er beskrevet med praktiske beskrivelser der gennemgår processen step-by-step . Bogen indeholder ligeledes også anvisninger og vejledning til, hvordan det danske commissioning software www.cxplanner.dk kan benyttes til håndteringen af commissioning opgaverne.

Overordnet indeholder hvert afsnit i guiden følgende:
- Procesvejledning i planlægning og udførelsesmæssig rækkefølge af Cx-aktiviteterne.
- Omfangskrav der specificerer hvad, Cx-aktiviteterne indeholder.
- Konkrete beskrivelser af og anvisninger for hvordan Cx-aktiviteterne udføres.

Brugen af guiden:
Et grundlæggende kendskab til byggeprocesser og til Cx er en fordel. Guiden kan benyttes af Cx-teams, bygherrer, rådgivere og entreprenører, både når omfang og indhold af Cx-aktiviteterne skal fastlægges, og som ydelsesbeskrivelse og styringsværktøj, når Cx-aktiviteterne skal udføres.

Guiden er opdelt svarende til byggeriets faser og beskriver hver enkelt Cx-aktivitet under den tilhørende fase. I bogens bilag finder du store oplistninger af commissioning krav, testparadigmer, mm.