Lær af de gyldne øjeblikke
Bøger og forlag

Lær af de gyldne øjeblikke

- En håndbog i ledelse med mening. Hvad definerer et gyldent øjeblik i dit arbejdsliv? Og hvorfor vinder både du og din arbejdsplads ved at gå målrettet efter at få flere af slagsen?
Lær af de gyldne øjeblikke præsenterer et tankesæt og en helt konkret metode til at skabe mere mening i hverdagen. MeningsMetoden er en proces i seks faser, der sætter ledere og medarbejdere i stand til at arbejde strategisk med kvalitet og skabe flere gyldne øjeblikke i arbejdslivet.
Til hvert af bogens kapitler er knyttet et interview med teoretiske eksperter og samfundsdebattører, der perspektiverer et særligt aspekt af metoden, og seks praktikere, der selv har prøvet kræfter med at skabe flere gyldne øjeblikke i deres arbejdsliv og på deres arbejdsplads.

Forfatter: Charlotte Larsen
Sider: 136
Udgivelsesår: 2015
Udgiver: Akademisk Forlag

Varenummer: dbk16009

Tema
Bøger og forlag
279,96
349,95 inkl. moms

- En håndbog i ledelse med mening.

Den offentlige sektor står ved et ledelsesmæssigt vendepunkt. De sidste årtiers offentlige ledelse har fokuseret på at måle og evaluere for at kunne arbejde mere effektivt. For at kunne optimere hvad, der skulle gøres, hvordan og hvornår. Men der er brug for også at fokusere på hvorfor. Der er brug for at fokusere på, hvad meningen med arbejdet er på plejehjem, daginstitutioner og skoler for både de ansattes og borgernes skyld.

Når medarbejdere og ledere sammen finder ind til den højere mening med arbejdet, er det muligt at styrke den faglige kvalitet og skabe fokus på kerneopgaven. Når der på samme tid stilles skarpt på motivation og arbejdsglæde, udløses nye ressourcer.

Denne bog præsenterer en metode til, hvordan man får øje på, det der gør en forskel for både borger og medarbejder. Metoden bygger på arbejdspladsens sociale kapitel og giver ledere og medarbejdere nye værktøjer til at forstå, prioritere og udvikle deres opgave. Sådan vinder både borgeren, medarbejderen og hele velfærdssystemet.

For at kunne levere kvalitet, må man være enige om, hvad arbejdet skal kunne.

Bogen henvender sig til offentlige ledere og medarbejdere særligt i borgernære funktioner. Områder hvor der arbejdes med mennesker social, sundhed, uddannelse, børn og unge.