Bøger og forlag

Livlige organisationer

Livlige organisationer

- Nyere perspektiver på hvordan arbejdspladser fungerer.

Forfatter: Peter Holdt Christensen
Sider: 320
Sprog: Dansk
Udgivelsesår: 2019
Udgiver: Lindhardt og Ringhof

Varenummer: dbk19020

Tema
Bøger og forlag
279,96
349,95 inkl. moms

Livlige organisationer

- Nyere perspektiver på hvordan arbejdspladser fungerer.

I de seneste år er mange arbejdspladser begyndt at tilrettelægge og udføre arbejdet radikalt anderledes end tidligere. Det sker bl.a., fordi ansatte ikke kun formes af arbejdspladsen, men også er med til at forme den. Og fordi arbejdspladser befinder sig i turbulente omgivelser, hvor konkurrencen er global, og forbrugerne kræver, at produkter og serviceydelser konstant fornys og forbedres.

Peter Holdt Christensen introducerer begrebet livlige organisationer som en betegnelse for den forskning og praksis, som i de seneste årtier har fokuseret på disse nyere måder at lede og organisere mennesker på.

Med udgangspunkt i dette begreb introducerer, analyserer og diskuterer han en række nyere teorier og perspektiver på arbejdspladsen, som supplerer klassiske organisationsteorier. Således fokuserer bogen bl.a. på det meningsfulde arbejde, engagement, energi, feedback, design thinking, distancearbejde, generationer i arbejde, multitasking, sociale medier og videndeling.

Han giver desuden eksempler på, hvordan man kan lave en organisationsanalyse og viser, hvordan organisationsforskningen kan inspirere til overvejelser over, hvordan noget på arbejdspladsen måske kan gøres bedre.