Lusepustere og slingrefise
Bøger og forlag

Lusepustere og slingrefise

Der findes mange udødelige citater i dansk politik. Lige fra Jens Otto Krags Man har et standpunkt, til man tager et nyt over Niels Helvegs Ja, tja, bum, bum, bum til Anders Fogh Rasmussens Pengene fosser ud af statskassen . Men hvad er egentlig historien bag de berømte citater?

Forfatter: Hans Engell
Sider: 400
Udgivelsesår: 2018
Udgiver: Politikens Forlag

Varenummer: dbk18050

Tema
Bøger og forlag
240,-
300,- inkl. moms

- Historien bag 28 politiske citater fra Krag til Kjærsgaard.

Der findes mange udødelige citater i dansk politik. Lige fra Jens Otto Krags "Man har et standpunkt, til man tager et nyt" over Niels Helvegs "Ja, tja, bum, bum, bum" til Anders Fogh Rasmussens "Pengene fosser ud af statskassen". Men hvad er egentlig historien bag de berømte citater?

I en både seriøs og underholdende form fortæller Hans Engell med stor faglig indsigt historien bag de berømte citater. Han har i over 40 år på tætteste hold fulgt livet på Christiansborg - først som journalist og pressechef, senere som toppolitiker og medlem af regeringens inderkreds og i dag som anerkendt politisk kommentator. Få om nogen ved mere om dansk politik bag kulissen end han. Hans Engell deler gavmildt ud af personlige anekdoter og sin store viden, og de 30 ikoniske citater fra Jens Otto Krag til Pia Kjærsgaard tegner til sammen et rammende billede af centrale temaer i de sidste 50 års politisk historie.

Bogen er rigt illustreret af Roald Als, der både har tegnet nye tegninger til bogen og været i gemmerne og har fundet de bedste tegninger fra dengang.