Dbk20015
Bøger og forlag Udsolgt

Systemisk ledelse - teori og praksis

Systemisk ledelse, 2. udgave giver en grundig indføring i det systemiske teori-og praksisfelt. Bogen er skrevet af forskere og praktikere, som dagligt arbejder med systemisk ledelse.

Redaktion: Nikolaj Stegeager, Søren Willert og Thor Molly-Søholm

Sider: 400

Udgave: 2. udgave, maj 2020

Udgivelsesår: 2014

Udgiver: Samfundslitteratur

Varenummer: dbk20015

Tema
Ledelse
359,20
449,- inkl. moms

Ikke på lager. Forvent en leveringstid på ca. 4-7 dage

Systemisk ledelse, 2. udgave giver en grundig indføring i det systemiske teori-og praksisfelt. Bogen er skrevet af forskere og praktikere, som dagligt arbejder med systemisk ledelse.

Denne nye udgave indeholder opdaterede kapitler om det teoretiske grundlag, om ledelse gennem sproget og om ledelse gennem organisatoriske processer. Systemisk ledelse 2. udgave er desuden blevet beriget med bidrag om social kapital i et systemisk perspektiv, kompleksitet som et ledelsesvilkår, ledelse i selvorganisering samt et kapitel om bæredygtig ledelse.

Bogen er bygget op i fire dele:

Del 1 - Det teoretiske grundlag for systemisk ledelse
Mønstre der forbinder - Nedslag i den systemiske teoris historie, Socialkonstruktionisme, Den narrative teori - historier om ledelse, Luhmanns systemteori - ledelse som interventionskommunikation

Del 2 - Ledelse gennem sproget
Coaching, Ledelsesbaseret coaching, Systemisk supervision

Del 3 - Ledelse af organisatoriske processer
Anerkendende ledelse, Ledelse af læreprocesser, Teamledelse på systemisk grundlag, Fair proces og ledelse af inkrementel innovation - mod et strategisk procesdesign, Datadrevet ledelse, Systemisk evaluering

Del 4 - Forgreninger i det systemiske landskab
Social kapital i systemisk perspektiv, Kompleksitet som ledelsesvilkår, Ledelse i selvorganisering, Bæredygtig ledelse

Systemisk ledelse, 2. udgave er anvendelig for ledere, konsulenter, studerende og andre som ønsker en grundlæggende introduktion til systemisk ledelse.