Forlag

AB 18 FOR PRAKTIKERE er udkommet i 2. udgave

Forfatter-trekløveret Eric Boesgaard, Henrik Fausing og Mogens Hansen har skrevet 2. udgave af bestselleren AB 18 FOR PRAKTIKERE. Her har de opdateret indholdet i forhold til nyeste praksis og erfaringer med det nu 5 år gamle AB-aftalesystem.
People

AB 18 FOR PRAKTIKERE er en juridisk kommentar til de Almindelige Betingelser for arbejder og leverancer i bygge- og anlægsvirksomhed (AB18). Det er en juridisk ”ståbi”- dvs. en opslagsbog, hvor byggeriets praktikere kan finde uddybende forklaringer og kommentarer til hele byggeriets grundlæggende aftalegrundlag.

Bogen er derfor et vigtigt entrepriseretligt værktøj for både bygherrer, entreprenører, rådgivere og leverandører samt deres administrative funktioner. Nu har forfatter-trekløveret bag bogen skrevet 2. udgaven af AB 18 FOR PRAKTIKERE, hvor de har opdateret indholdet i forhold til nyeste praksis og erfaringer med det efterhånden 5 år gamle aftalesystem:

"Den første udgave af praktiker-bogen udkom i 2018 samtidig med, at det dengang helt nye AB-18-aftalesystem blev lanceret. Dengang var det vigtigt for os, at få bogen om det nye AB-system hurtigt ud til praktikerne, men af samme årsag kunne vi af gode grunde ikke omtale den retspraksis – endsige de øvrige erfaringer - der sidenhen er kommet til af betydning for AB 18-forståelsen. I udgave 2 har vi derfor samlet op på det hele og opdateret indholdet" siger Eric Boesgaard, der - ud over at være forfatter til flere fagbøger – til daglig er advokat og juridisk direktør i CG Jensen A/S.

Eksempelvis er der sket en del vedrørende hæftelsen for de såkaldte "udviklingssvigt", som af gode grunde ikke er med i bogens første udgave. Derudover er der nu også lavet et stikordsregister, hvilket i sig selv er en klar forbedring, når bogen bruges som opslagsværk.

Vigtigt at kende spillereglerne

AB 18 opstiller de centrale, kontraktuelle spilleregler for byggeriet. Som praktiker i bygge- og anlægsbranchen er det derfor altafgørende at kende og anvende disse regler rigtigt - og ikke mindst i rette tid, understreger Eric Boesgaard:

"Bogen skulle gerne være med til at give en større forståelse for reglerne i AB 18 samt de mest almindelige entrepriseretlige problemstillinger. Samlet set er AB 18 desværre et ret tungt og uoverskueligt regelsæt at forholde sig til, når man ikke er jurist. Med en bredere regel-forståelse kan praktikerne forhåbentligt også blive bedre til at identificere potentielle misforståelser og konflikter og styre uden om dem inden, de opstår", siger Eric Boesgaard.

Læs mere og bestil bogen her 

FAKTA

Titel: AB18 FOR PRAKTIKERE, 2. udgave
Udgivelsesår: 2023
Forlag: Molio
Forfattere: Eric Boesgaard, Henrik Fausing og Mogens Hansen

Bogen udleveres  på Molios kursus om AB18 for praktikere 

Samme forfattere har skrevet bøgerne
ABT 18 FOR PRAKTIKERE
AB FORENKLET FOR PRAKTIKERE 
Eric Boesgaard og Mogens Hansen har skrevet AB 92 FOR PRAKTIKERE

AB18

Bøger af samme forfattere