AEC Hackathon

Digital innovation i bygge- og anlægsbranchen er på dagsordenen til Hackathon

AEC Hackathon er en innovativ konkurrence, der sigter mod at fremme samarbejdet og den teknologiske udvikling i bygge- og anlægsbranchen. AEC står for Architecture, Engineering og Construction, og konkurrencen tiltrækker deltagere med en bred vifte baggrunde indenfor både tech eller byggetekniske fagområder.
People

AEC Hackathon 2023 løber af stablen i Bloxhub i København fra den 3. til 5. marts og Molio involveret som guldsponsor og aktiv deltager gennem to ’techtalks’ med Ole Berard, der står i spidsen for ConTech Lab og Peter Bo Nielsen, standardiseringsspecialist i Molio.

”AEC Hackathon er en fest for tech-entusiaster, hvor branchens bedste hjerner mødes for at udforske og løse de udfordringer, der eksisterer i branchen - alt sammen på kun to dage,” siger Ole Berard.

Formatet er og kombinerer konkurrence om at kreere de bedste opgaveløsninger med samarbejde og netværksdannelse. Deltagerne arbejder sammen i tværfaglige hold for at løse opgaver inden for bygge- og anlæg med kodning og teknologi.

Løsningerne præsenteres for et dommerpanel med eksperter fra branchen. Arrangementet byder også på masser af muligheder for at netværke med andre deltagere, sponsorer og mentorer under hele konkurrencen.

Ole AEC.JPG (1)

Grøn byudvikling er på dagsordenen

I år vil AEC Hackathon have et særligt fokus rettet mod digitalisering som redskab til at fremme bæredygtighed i byggeriet. Deltagerne vil møde udfordringer, hvor de skal udtænke og udvikle innovative løsninger, der kan bidrage til at reducere bygningers miljøpåvirkning og øge effektiviteten i byggeprocessen gennem brug af digitale værktøjer og ny teknologi.

”Selvom det er vigtigt at være lidt af en nørd til en Hackathon, er det endnu vigtigere, at vi samarbejder på tværs af virksomheder og fokuserer på konkrete problemer. På den måde kan vi vise, hvor langt man kan nå på kort tid, når teknologi, samarbejde og nørderi kombineres. Disse ingredienser er afgørende for at indfri byggebranchens enorme potentiale,” siger Ole Berard.

AEC Hackathon 2023 i Bloxhub er åben for alle, der har interesse i at deltage, uanset om du er studerende, softwareinteresseret eller allerede beskæftiger dig med byggeri som arkitekt, ingeniør eller konstruktør. Deltagerne får også mulighed for at lære af andre eksperter ved såkaldte techtalks og kan netværke med nøglepersoner fra branchen.