Gratis værktøjer

Bygningsdelsspecifikationerne oversat til engelsk

DiKon, BIM7AA og Molio lancerede i efteråret 2020 Bygningsdels-specifikationerne i fællesskab. Dermed blev der skabt enighed om et fælles sprog og en fælles tilgang til de digitale bygningsmodeller. Nu er Bygningsdelsspecifikationerne oversat til engelsk, så engelsksprogede aktører i ind- og udland også kan være med.

Læs artiklen på engelsk

People

Når der er enighed om specifikationerne for en bygningsdel skaber det færre fejl og misforståelser i processen. Det gælder også, når byggeriet bevæger sig over landegrænser. Med oversættelsen af Bygningsdelsspecifikationerne, Construction element specifications, kan engelsksprogede parter nu inkluderes ligeværdigt i data- og kommunikationsflowet vedrørende bygningsdele:

- Bygningsdelsspecifikationerne bruges til at afklare en ydelses omfang og detaljegrad. Derfor er specifikationerne et centralt værktøj i byggeprocessen, forklarer Allan Schiøtz, produktchef for IKT-værktøjerne i Molio:

- I takt med, at der både kommer flere og flere udenlandske aktører på danske byggeprojekter og danske rådgivere på projekter i udlandet, så synes vi, det giver god mening at minimere de sproglige barrierer, når man bruger specifikationerne. Det giver et bedre grundlag for en bredere anvendelse af specifikationerne - både i og uden for Danmark, siger Allan Schiøtz.

Construction element specifications er lige som den danske Bygningsdelsspecifikationer et gratis værktøj, der kan tilgås af alle. I efteråret 2020 udkom IKT-specifikationerne også på engelsk og IKT-procesmanualen er også på vej i en engelsk version. Disse værktøjer indgår i et abonnement på Aftale og kommunikation. Flere værktøjer vil løbende blive oversat til engelsk.

FAKTA

Du kan finde både Bygningsdelsspecifikationerne og Construction element specifications her

Molio har i samarbejde med en lang række af aktører i byggebranchen udviklet en række digitale værktøjer, der er gratis at anvende i forbindelse med mange ydelser inden for digital projektering som fx udbud og tilbud, klassifikation og IKT-arbejde.

Se listen over alle gratis værktøjer her

Læs mere om det brede samarbejde om Bygningsdelsspecifikationerne

Artikler