LCAcollect

LCAcollect er udvalgt til Børsen Bæredygtig Cases 2023

Det er nu anden gang Børsen præsenterer Børsen Bæredygtige Cases, hvor de fremhæver 50 gode, innovative og grønne projekter i dansk erhvervsliv med udgangspunkt i EU’s taksonomi. I år er LCAcollect blevet valgt som 1 af de 50 cases, erhvervslivet kan lade sig inspirere af.
People

LCAcollect er branchens nye fælles digitale værktøj til dataindsamling og strukturering af dokumentation af byggeriets CO2-aftryk.

Værktøjet blev lanceret 1. marts 2023.

Opret dig som bruger

En ny branchestandard

LCAcollect drives i samarbejde mellem Rådet for Bæredygtigt Byggeri og Molio, og vi arbejder i fællesskab for at udbrede værktøjet til den nye branchestandard.

Børsen fremhæver blandt andet: 

"LCAcollect skaber en ensrettet metode til at dokumentere bygningers klimapåvirkning. Målet med værktøjet er at kunne samle tilstrækkelig baseline data til, at man kan fastsætte nye grænseværdier fra 2025, som vil være med til at gøre byggebranchen grønnere."

Se LCAcollect i Børsen Bæredygtig Case 2023

Bag udviklingen af LCAcollect står blandt andre Cowi, Arkitema, Rådet for Bæredygtigt Byggeri, Rambøll, Molio m.fl.

”Vi er glade for, at branchesamarbejde og fælles udvikling bliver anerkendt for at bidrage til at sætte mere fut i den grønne omstilling af byggebranchen”, siger Christina Hvid, adm. direktør i Molio.

Læs mere om LCAcollect

Fakta om Børsen Bæredygtige Cases

Børsen Bæredygtig Cases tager udgangspunkt i EU’s taksonomi for grønne investeringer. Det vil sige, at projektet i virksomheden skal være placeret inden for et af de følgende seks områder:

  • Modvirkning af klimaændringer
  • Tilpasning til klimaændringer
  • Bæredygtig anvendelse og beskyttelse af vand- og havressourcer
  • Omstilling til en cirkulær økonomi
  • Forebyggelse og bekæmpelse af forurening
  • Beskyttelse og genopretning af biodiversitet og økosystemer
  • Indstilling af projekter


Se alle de 50 cases i Børsen Bæredygtige Cases 2023