Messe i HUSET Middelfart 4. og 5. september

Stor boligmesse med fokus på renovering, sommerhus og have

I den udendørs udstilling ved HUSET Middelfart ligger den største, samlede udstilling af sommer- og fritidshuse i Danmark og en af de største samlede udstillinger af badeværelser. På messen den 4. og 5. september vil der både være sparring på udstillingsstandene og professionel byggerådgivning og der vil være foredrag om finansiering af sommerhuset. Glæd dig også til masser af inspiration fra havemand, forfatter og foredragsholder Claus Dalby.

For andet år i træk har mange danskere holdt ferie i Danmark og sommerhuse har derfor været i høj kurs. Når HUSET Middelfart slår messedørene op i weekenden den 4. og 5. september forventes der en del aktivitet blandt de mange udstillede sommer- og fritidshuse:    

People

- Vi har Danmarks største samling af udstillede sommer- og fritidshuse. Derfor skal man absolut komme forbi, når vi holder messe, hvis man overvejer at købe sommerhus eller hvis man har brug for inspiration til renovering eller ombygning af det sommerhus, man har, siger Louise Lyngsø Kjærulff, Brand Manager i HUSET Middelfart.

Udstillingen har hele 15 forskellige og fuldt møblerede fritidshuse fra 7 af landets største og mest anerkendte producenter:

- De fleste vil gerne opleve det sommerhus, som man overvejer at købe, ”live”. Man vil gerne mærke husets stemning og man vil gerne mærke materialer og forholde sig til dimensionering og fordeling af rum, lysindfald og prioriteringen af de fælles arealer. Man vil kunne se sig selv og sin families ferieliv i huset. Her i udstillingen kan man opleve de forskellige leverandørers bud på et nyt sommerhus i forskellige størrelser og til forskellige segmenter og livsformer, siger Louise Lyngsø Kjærulff.

Tre af tidens sommerhustrends

Spørger man Dorte Keinicke fra EKB HUSE A/S er der især tre trends, som kendetegner danskernes sommerhusdrømme:  

- Vi oplever en trend, der handler om, at man gerne deler sommerhuset generationer imellem, men også søskende imellem og venner imellem. Vi vil fællesskabet, men også privatlivet. Derfor skal sommerhuset kunne rumme mange behov og det skal være fleksibelt. Taler vi om sommerhusstilen er både det klassiske og romantiske design populært, men også det helt moderne og stilrene. Vi vil have sommerhusatmosfære, og det forbinder vi bl.a. med træbeklædning på gulve, vægge og lofter – evt. hvidmalet. Endelig er udemiljøet omkring sommerhuset i fokus. Det er populært med overdækkede arealer til alle verdenshjørner, store træterrasser og så er udebruseren et must, siger Dorte Keinicke. 

Også hos Stenhøj Husene ser man frem til messen og til at vise sommerhusene frem:

- Lige nu er der stort fokus på bæredygtighed og træhuse er derfor øverst på ønskelisten. Vi oplever også, at lysindfaldet betyder meget og prioriteres højt og endelig kan vi høre på vores kunder, at et stort fællesrum er vigtigt for dem. Flere og flere vælger at integrere en alkove i fællesrummene. Hyggen er vigtig, siger Rasmus Thomsen, Byggerådgiver Stenhøj Husene.

Foredrag: Finansieringsmuligheder til sommerhuset

Hvis du overvejer at købe sommerhus, findes der forskellige fordelagtige finansieringsmuligheder i øjeblikket. Dem kan du høre mere om, når Sparekassen Middelfart holder foredrag om emnet. Du kan også høre Sol & Strand fortælle mere om fordelene ved at leje sommerhuset ud i visse perioder i løbet af året og på den måde skabe god økonomi i investeringen.

Foredrag: Tips til den smukke have v/ Claus Dalby

For de haveinteresserede er der også noget helt særligt på programmet, når hele Danmarks haveekspert, Claus Dalby fortæller om det kreative arbejde med haven og dens farver og udvikling men også om havebøger, tv og de spændende mennesker, der har betydet noget for hans eget haveliv – herunder blomstermaleren Anne Just.

Tilmeld dig foredragene her

Læs mere om messen i HUSET Middelfart