Ny guide: Find hurtigt frem til dét, du søger, i CCI’s klassifikationer

CCI er for mange i byggeriet et nødvendigt redskab i dagligdagen. En klar kvalitet ved klassifikationssystemet CCI er, at alle fag kan finde nyttig viden, fordi samlingen af informationer er så omfattende. For at give brugerne mulighed for hurtigt og let at finde præcis det, de søger, udgiver Molio nu en ny guide.
People

En af øvelserne i bygge- og anlægsbranchens bæredygtige og cirkulære omstilling er at navigere efter tværgående, ens klassifikationssystemer og standarder – også internationalt. Det muliggør klassifikationsredskabet CCI, der dækker både byggeri og anlæg, og som samtidig er designet til at understøtte en systemtankegang, der dækker hele byggeriets livscyklus - fra vugge til vugge.

Det oprindelige værktøj CCS blev bygget i 2015 til byggeri, og blev opdateret til en international version i 2020, hvor også anlæg og infrastruktur indgår. Det er den internationaler version, der i dag går under betegnelsen CCI. Den nye guide fra Molio kan håndtere begge versioner, forklarer produktchef Allan Schiøtz.

Se den nye CCI-guide her

”Uanset, om du bruger den første CCS-klassifikation eller den nyere CCI, kan du trygt prøve guiden af og blive klogere på, hvor hurtigt du faktisk kan navigere rundt i klassifikationssystemet. Selvom fremtiden er CCI, der er internationalt gældende samt omfatter både byggeri og infrastruktur, har vi valgt at skabe en guide, der styrker alle brugere – for nedbringelse af den tid, vi bruger på at finde informationer, er vigtigt for os alle – uanset versioner af værktøjet”, siger han.

Allan Schiøtz

Forankret i branchen

Klassifikationssystemet CCI samler byggeriets og anlægsbranchens standardiseringsbehov i ét værktøj, hvilket gør samarbejde over grænser i internationalt regi endnu enklere, forklarer Allan Schiøtz.

”CCI kan både håndtere de hele bygningsdele, man som rådgiver typisk projekterer, samt de komponenter, en entreprenør bygger – og en driftsherre drifter og vedligeholder. Derfor er CCI relevant for hele bygge- og anlægsbranchen”, siger Allan Schiøtz og tilføjer:

”Dette værktøj er tiltænkt branchens praktiske hverdag – og netop derfor har det også været vigtigt for os i Molio, at udviklingen af værktøjet er bredt forankret i byggebranchen. Derfor vil jeg gerne rette en tak for afgørende support til Rambøll, Københavns kommune, Symetri og alle andre, der har bidraget”.

Molio samarbejder også om andre typer klassifikationssystemer for byggeriets værdikæde. Så udover CCI kan du også finde BIM7AA og BIMTypeCode klassfikationssystemerne i Molios udgivelser.

Fakta om CCI:

  • CCI er en forkortelse af Construction Classification International. 
  • CCI er indeholdt i de internationale standarder EN IEC 81346-2:2019 og ISO 81346-12:2018, der er en videreudvikling af CCS 
  • CCI dækker både byggeri og anlæg - og er designet til at understøtte en systemtankegang, der dækker hele livscyklus fra vugge til vugge
  • CCI kan både håndtere de hele bygningsdele, man som rådgiver typisk projekterer, og de komponenter, som en entreprenør vedligeholder og en driftsherre drifter og vedligeholder
  • Standarden er udgivet af standardiseringsorganisationerne EN, ISO og EIC
  • Foreningen CCIC, Construction Classification International Collaboration, arbejder for at udbrede standarden I EU. 
  • Læs mere her: https://cci-collaboration.org/