Bæredygtighed

Oversigt over branchens digitale værktøjer der understøtter bæredygtighed

Synes du det er svært at følge med i alle de digitale værktøjer, der understøtter den bæredygtige byggeproces? Så er du ikke den eneste. Derfor har ConTech Lab og Værdibyg i samarbejde med byggebranchen skabt en oversigt, som både nye aktører i branchen og de mere erfarne kræfter kan få gavn af.
People

Som ny aktør i byggebranchen kan det være svært at skabe overblik over, hvilke digitale værktøjer, der understøtter bæredygtighed i byggeprocessen. Det skyldes blandt andet, at der løbende udvikles helt nye værktøjer, men også at de eksisterende værktøjer forbedres og opdateres.

Derfor har ConTech Lab og Værdibyg i samarbejde med byggebranchen skabt en oversigt over digitale værktøjer, som understøtter bæredygtige byggeprocesser.

Se oversigten her

"Øget digitalisering er en vigtig løftestang til øget bæredygtighed. Det er det fordi, at de rette digitale værktøjer kan håndtere data og informere beslutninger - og det er der brug for i den bæredygtige byggeproces. Der kommer rigtigt mange nye værktøjer hele tiden - både kommercielle og gratis - og man kan hurtigt miste overblikket over, hvilke muligheder der er, og hvilke typer værktøjer der findes," siger Stephan Sander, Værdibyg.

”Vi har derfor udarbejdet en oversigt samt et filtreringssystem, som man kan bruge til at finde digitale værktøjer, som understøtter de mere bæredygtige byggeprocesser. Vi håber, at det kan være med til at gøre det nemmere for aktører inden for bygge- og anlægsbranchen at finde relevante digitale værktøjer indenfor f.eks. en specifik byggefase eller bæredygtighedstema. Det er dog vigtigt at bemærke, at oversigten er vejledende. Der kan være værktøjer, som vi måske har overset eller udeladt med vilje af forskellige årsager. Vi opfordrer derfor alle til at kontakte os, hvis de mangler et bestemt værktøj på listen”, siger Dan Skovgaard Jensen, Innovationskonsulent i ConTech Lab.

Hvis du kender et værktøj, der bør indgå i oversigten kan du udfylde formularen og sende ind til ConTech Lab.
Udfyld formularen her

Hvordan er oversigten lavet?

Oversigten er et produkt af desk-research og omfattende viden, der er hentet igennem åbne workshops, dialogmøder med den brede branchen samt interviews med fagpersoner og specialister inden for bl.a. drift, udførelse, underentrepriser mm.

Oversigten er et dynamisk produkt, som skal opdateres løbende i samspil med branchen.

Se oversigten her

Her kan du også læse mere om oversigtens tilblivelse og om de metodiske overvejelser, afgrænsning og om den begrebsafklaring, der ligger bag oversigten.