Procesprisen 2021

Bogen BYG OM | BYG TIL | RENOVER er indstillet til Procesprisen 2021

Syv kandidater er indstillet til Procesprisen 2021, som uddeles ved byggeriets største awardshow, Building Awards, til oktober. Prisen hædrer det stærke samarbejde, effektive processer og et bæredygtigt aftryk. En af kandidaterne er bogen, BYG OM | BYG TIL | RENOVÉR, som er en guidebog til husejeren med et byggeprojekt på tegnebrættet.
People

Guidebogen BYG OM | BYG TIL | RENOVÉR er skrevet af Jan Felland, indehaver af Arkinaut Arkitekt- og byggerådgivning ApS og udgivet på Molios forlag i marts 2021. Bogen giver en grundig trin-for-trin vejledning til landets ca. 1,2 mio. husejere (og deres håndværkere), når de skal agere private bygherrer i forbindelse med udvidelse eller renovering af enfamiliehuset. Bogen har fokus på bygherrens rolle helt fra idé til indflytning og den guider husejeren igennem byggeprocessen og samarbejdet mellem bygherre, myndigheder, rådgiver og håndværker. Bogens formål er at styrke husejernes kompetencer som bygherre og dermed danne grundlag for et godt og fair forløb for alle involverede parter.

Begrundelsen for indstilling til Procesprisen 2021

Procesprisen uddeles af Lean Construction-DK Netværket sammen med Boligfonden Kuben. På Procesprisens hjemmeside står der følgende om de i alt syv kandidater:

- Kandidaterne er blevet bemærket for deres høje ambitionsniveau, kvalitet og søgen i at forbedre byggeprocessen – samt deres vilje til at dele og udbrede viden og erfaringer. De syv kandidater er spredt godt ud over landet og repræsenterer hele branchen bredt, da både bygherrer, arkitekter, entreprenører, rådgivere og leverandører er repræsenteret: - De indstillede kandidater spænder bredt fra konkrete byggeprojekter over publikationer til digitale styringssystemer, men fælles for projekterne er et stort fokus på kvalitet, effektivitet og et godt tværfagligt samarbejde. Juryen glæder sig nu til at dykke dybere ned i projekterne og udvælge de tre finalister til Procesprisen 2021, udtaler Morten Skaarup Jensen, seniorprojektleder i Lean Construction-DK Netværket og Værdibyg.

Om forfatteren Jan Felland

Forfatteren til BYG OM | BYG TIL | RENOVÉR, Jan Felland, er selv uddannet bygningskonstruktør, arkitekt, byggeøkonom og tidligere mangeårig videncenterchef i Videncentret Bolius samt indehaver af ARKINAUT Arkitekt- og byggerådgivning ApS. Jan Felland har tidligere skrevet fire andre bøger om byggeri.

Se de andre seks kandidater til Procesprisen 2021 

Køb BYG OM | BYG TIL | RENOVÉR 

Se interview med forfatter Jan Felland