KURSUS

Bliv klædt godt på: Få nybyg certificeret med Svanemærket

Grønne, bæredygtige og svanemærkede byggerier efterspørges som aldrig før. Bliv opdateret på de nye krav i Svanemærkets kriteriesæt 4 på tre, nye kurser, som Dansk Standard og Molio udbyder i fællesskab.
People

Den grønne dagsorden er efterhånden den klare, røde tråd i byggeriet, og grønnere, mere bæredygtige og svanemærkede nybyggerier har aldrig været mere efterspurgte end nu. Derfor udbyder Dansk Standard og Molio – Byggeriets Videnscenter nu tre, nye kurser, der alle handler om det at opføre byggerier, der kan opnå en certificering med Svanemærket.

– Et svanemærket byggeri er godt for både miljøet og for de mennesker, der skal opholde sig i bygningen. Det lever op til skrappe krav i hele livscyklus og er bl.a. kendetegnet ved lavt energiforbrug og godt indeklima, siger Bo Riisbjerg Thomsen, udviklingskonsulent og kursusansvarlig i Molio – Byggeriets Videnscenter.

– Samtidig lever byggematerialer og kemiske produkter op til skrappe krav til miljø- og sundhedsskadelige stoffer. Både byggeproces og det færdige byggeri bliver gennemgået af en uvildig tredjepart, hvilket sikrer en høj byggeteknisk kvalitet og en fremtidsorienteret investering for ejeren.

Svanemærket skærper kravene til nybyggeri
Svanemærket lancerer skærpede krav til nybyggeri i begyndelsen af 2023. Det kalder på opdatering af viden – uanset, om man er ekspert i de nuværende krav (generation 3) eller er helt ny ift. at bygge svanemærket.

– I Svanemærkets kommende krav til nybyggeri bliver der især strammet på de krav, der kan være med til at reducere klimabelastningen og fremme den cirkulære økonomi. Og som noget nyt bliver det fremover også muligt at certificere kontorbyggeri, fortæller Henrik Hougaard, relationschef i Miljømærkning Danmark.

Det er Dansk Standard og Molio, der i fællesskab udbyder kurserne – der ud over et todages diplomkursus tæller to øvrige kursusvarianter. Fordi indsigten i og erfaringen med at opføre svanemærkede byggerier er meget forskellig i branchen.

– Nogle er på ny grund ift. at få certificeret et nybyggeri med Svanemærket, og dem tilbyder vi nu et to dage langt og grundigt diplomkursus i svanemærket byggeri - for dig, som vil lære at varetage processen fra projektering til aflevering af et svanemærket byggeri, fortæller Bo Riisbjerg Thomsen og fortsætter:

– Endagskurset i svanemærket byggeri er derimod for dig, der ønsker en dybdegående gennemgang af Svanemærkets krav til nybyggeri, hvorimod opdateringskurset er for dig, der ønsker et konkret overblik over forskellen på de nuværende krav (generation 3) og de kommende krav (generation 4). Sidstnævnte forudsætter en vis indsigt i generation 3, så her kan kendere af Svanemærkets krav blive opdateret.

Læs mere og tilmeld dig kurserne her