Baeredygtigt Byggeri 1600X900 Optimized
Kurser

Jura i bæredygtigt byggeri

Bygge- og anlægsbranchen oplever i øjeblikket store krav til fokus på bæredygtige løsninger, men hvor skal de vigtige slag slås, hvis krav, ønsker og visioner om bæredygtighed skal omsættes til bæredygtige løsninger, der har effekt i praksis?

Tema
Kurser
5.100,-
6.375,- inkl. moms

Kontakt Molio på 70 12 06 00 for at høre mere om dette kursus.

 • Beskrivelse
 • Program
 • Undervisere
 • Praktisk

På kurset lærer du, hvordan du fastsætter relevante krav til bæredygtighed i kontrakter om bygge- og anlægsprojekter, og du lærer, hvordan du gennemfører en vellykket udbudsproces, der understøtter kontraktens krav til bæredygtighed.

Du lærer bl.a. om:

 • Faldgruber – hvad du bør særligt være opmærksom på som bygherre eller rådgiver for en bygherre, når du udbyder bygge- og anlægsprojekter med krav til bæredygtighed

 • Hvordan valg af udbudsprocedure understøtter bæredygtige løsninger

 • Samspillet mellem kontraktens krav til bæredygtighed og anvendelsen af kriterier om bæredygtighed i udbud, herunder ved prækvalifikation og / eller tildeling

 • Hvor og hvordan man bedst muligt sætter ind i løbet af udbudsprocessen, for at sikre at kontraktens krav til bæredygtighed får realitet

 • Hvordan valg af entrepriseform understøtter bæredygtige løsninger

 • Hvordan egnede og relevante kontraktkrav om bæredygtighed fastlægges

 • Hvorfor krav om bæredygtighed medfører øget fokus på innovation og dermed anvendelse af ikke-gennemprøvede metoder og materialer, herunder afklaring af ansvar for egnethed og anvendelighed.

Kurset er for dig, der arbejder med udbud og gennemførelse af bygge- og anlægsprojekter. Du arbejder som bygherrerådgiver, projekteringsleder, byggeleder, projektleder, rådgiver eller jurist i den private eller offentlige sektor, eller i en virksomhed der beskæftiger sig med byggebranchen. Måske er du advokat eller advokatfuldmægtig i et advokatfirma, og rådgiver klienter herom. Som ikke-jurist, men erfaren praktiker, kan du således også få stort udbytte ud af kurset.

Program - ret til ændringer forbeholdes


Ilka Bödewadt Lauritzen
er advokat hos VILTOFT. Ilka har mere end 14 års erfaring med rådgivning af både offentlige myndigheder, private erhvervsvirksomheder samt tekniske rådgivere inden for alle dele af entreprise- og udbudsretten, både fra sin tid på advokatkontor og tidligere ansættelse hos Rambøll Management Consulting. Ilka har endvidere bred erfaring med førelse af sager ved både de ordinære domstole, Voldgiftsnævnet for Byggeri og Anlæg samt klagesager ved Klagenævnet for Udbud.

Eva Olesen er advokat og juniorpartner hos VILTOFT. Eva har mere end 9 års praktisk erfaring med entreprise- og udbudsret og rådgiver offentlige myndigheder, private erhvervsvirksomheder og tekniske rådgivere om alle aspekter af entreprise, udbud og tvisteløsning. Hun bistår bl.a. med udarbejdelse og forhandling af kontrakter og med tilrettelæggelse og gennemførelse af udbud.

Hvis du er medlem af Konstruktørforeningen eller Forbundet Arkitekter og Designere, så får du 10% i rabat. Du skal blot nævne det ifm. tilmeldingen.
Denne rabat kan ikke kombineres med andre rabatter.

 

4 for 3
Tilmeld fire fra samme virksomhed samtidig og betal kun for tre. Gælder kun ved samtidig tilmelding og kan ikke kombineres med andre rabatter.

Læs om vores digitale kursusmaterialer 

Du får et kursusbevis, når du har gennemført kurset.